Search
Close this search box.

Pri prevozu izrednega tovora prometni policisti včeraj zaznali več kršitev

Prometni policisti Policijske uprave Celje so kršitev zaznali včeraj, 28. februarja 2024.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so policisti Postaje prometne policije Celje včeraj popoldne, 28. februarja 2024, na avtocesti A1, ustavili konvoj štirih skupin vozil in dveh spremljevalnih vozil, ki so izvajali prevoz tovora izrednih dimenzij.

Pri kontroli so ugotovili, da je prevoz tovora izrednih dimenzij potekal v nasprotju z dovoljenjem za izredni prevoz, izdanim s strani Direkcije RS za infrastrukturo, na podlagi katerega bi se smel obravnavani izredni prevoz izvajati le v nočnem času, od 20. do 05. ure.

Policisti so vozila izločili iz prometa, voznikom in tujim pravnim osebam pa izrekli globo. Šestkrat so izrekli globo za voznikom in podjetjem, štirikrat podjetjem in  spremljevalcem izrednih prevozov, sledi še hitri postopek za pravno osebo, ki je opravljala spremstvo.

Ker izredni prevozi odstopajo od standardov in predpisov vsakdanjih prevozov, bodo policisti Postaje prometne policije tudi v prihodnje izvajali nadzor nad izrednimi prevozi tako na avtocesti A1 kot na vseh ostalih glavnih in regionalnih cestah na območju Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Prometni policisti Policijske uprave Celje so kršitev zaznali včeraj, 28. februarja 2024.