Pri Dravograjčanu odkrili prostor za gojenje konoplje

FOTO: PU Celje

Celjski kriminalisti so prejšnji teden na območju Dravograda opravili hišno preiskavo pri 36-letnemu občanu. Pri hišni preiskavi so odkrili prostor prirejen za gojenje konoplje, večjo količino že posušene konoplje ter  več kot 400 rastočih  rastlin le te. 

 

Iz PU Celje so sporočili, da so kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Celje so v preteklih dneh, na podlagi  odredbe Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, opravili hišno preiskavo  pri 36-letnemu moškemu doma iz območja Dravograda. Hišno preiskavo so opravili v stanovanjski hiši, kjer je osumljeni prebival s svojo družino ter v pripadajočih gospodarskih poslopjih in drugih objektih, ki jih je uporabljal za opravljanje kmetijske in gospodarske dejavnosti.

V posebej varovanem in urejenem prostoru gospodarskega poslopja so kriminalisti  odkrili prostor za hidroponično gojenje prepovedane droge konoplje. Osumljenec je imel prostor zelo dobro urejen in opremljen z visoko kakovostno opremo za nadzor rasti, vzdrževanje toplote in vlage v prostoru. Pri gojenju je osumljenec uporabljal tudi umetna gnojila in druge kemikalije. Pri tem je z ustreznim in učinkovitim zračenjem in filtriranjem uredil, da vonj konoplje ni izstopal v okolju.

Kriminalisti so poleg že pridelane in posušene  prepovedane droge konoplje našli in zasegli še 418 rastočih rastlin le te. 

Osumljenega 36-letnega moškega doma iz območja Dravograda so kriminalisti kazensko ovadili  za enajst kaznivih dejanj  – Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami,   po 1. in 3. odstavku 186. člena KZ-1.

Preiskovalni sodnik mu je odredil pripor.