Search
Close this search box.

Pri 41-letnemu moškemu s šmarskega območja zasegli ponarejene bankovce (FOTO)

Velenjski policisti so v nedeljo prijeli 41-letnega moškega, doma z območja Šmarja pri Jelšah, ki je imel pri sebi večjo količino evrskih bankovcev, za katere je obstajal sum, da so ponarejeni. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja denarja so mu policisti odvzeli prostost in ga pridržali. Kazensko ga bodo tudi ovadili.

V ponedeljek so na naslovu njegovega bivanja opravili še hišno preiskavo ter našli in zasegli več ponarejenih bankovcev pripravljenih za razpečevanje. Zasegli so 4 bankovce za 500 evrov, 30 bankovcev za 50 evrov, 2 bankovca za 20 evrov, 6 bankovcev za 10 evrov in 43 bankovcev za 5 evrov.


V fazi izdelovanja ponaredkov je imel še 32 bankovcev po 500 evrov, 2 bankovca po 50 evrov, 6 bankovcev po 20 evrov, 3 bankovce po 10 evrov, 12 bankovcev po 5 evrov in 21 bankovcev po 1.000 jenov.


Poleg ponarejenih bankovcev so osumljenemu 41-letniku zasegli še tehnično in informacijsko opremo za ponarejanje denarja, dva tiskalnika, prenosni računalnik ter več listov s potiski evrskih bankovcev, jenov in rubljev.

Sporočili so še, da je osumljeni bankovce najpogosteje unovčeval na območju Policijske uprave Celje, kjer so letos obravnavali več unovčitev ponarejenih bankovcev za 5 in 10 evrov. Ponaredke je unovčeval tudi drugod po Sloveniji, največ na območju policijskih uprav Koper in Ljubljana.

41-letnika bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja
ponarejanje denarja po 243. členu Kazenskega zakonika – 1.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja