Prevalje: Gasilci že od včeraj posredujejo zaradi požara na smetišču. “Zaprite okna in ne zračite prostorov”

Gasilci že včeraj od 8. ure zjutraj posredujejo na požaru odlagališča odpadkov na Holmcu. Zdaj občane Prevalj obveščajo, da naj zaprejo okna in ne zračijo prostorov.

Kot so sporočili prevaljski gasilci včeraj zjutraj je dopoldne na intervenciji sodelovalo 18 gasilcev PGD Prevalje, ob 12.30 pa so bili zaradi obsežnosti, prekopavanja in zalivanja aktivirani še člani PGD Mežica in mehanizacija gradbenega podjetja Temnikar.

Po 11 urah na požarišču smo ob 19.00 na pomoč pri gašenju in menjavi moštva aktivirali PGD Ravne na Koroškem. Gradbeni stroj prekopava požarišče in nalaga tovornjake, ki prevažajo smeti višje zaradi omejenosti s prostorom. Intervencija bo zaradi zahtevnosti trajala sigurno še nekaj ur. Na intervenciji trenutno prisotni PGD Prevalje, PGD Mežica, PGD Ravne na Koroškem, gradbeništvo Temnikr, gradbeništvo Ciril Brezovnik s.p. ter mehanizacija podjetja Kocerod,” so včeraj proti večeru zapisali na Facbooku.

FOTO: PGD Mežica

Ob 21.30 so na pomoč poklicali še PGD Kotlje. “Zadevi ni videti konca, naše enote so po 15. urah že kar izmučene,” so dodali gasilci PGD Prevalje.

Danes ob 7:15 pa so za pomoč zaprosili tudi PGD Črna na Koroškem. Na terenu so poleg PGD Prevalje in PGD Črna na Koroškem tudi gradbena podjetja Temnikar, Brezovnik in Kocerod z delovnimi stroji. Teren prekopavamo in razbijamo posamezna žarišča. Vse okoliške prebivalce obveščajo, naj zaprejo okna in ne zračijo prostorov.

Več informacij sledi …

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije