Požar v Vuzenici: Tuja krivda izključena

Pred dnevi smo poročali o požaru v Šentjanžu nad Dravčami, kjer je zagorelo gospodarsko poslopje. Zdaj pa so s PU Celje sporočili, da je tuja krivda za omenjen požar izključena.

V požaru je v celoti pogorelo ostrešje, kritina in leseni deli objekta. Ogenj je uničil traktor, traktorsko prikolico ter več drugih delovnih strojev. V požaru je poginilo več glav govedi in nekaj koz. Ogenj je uničil tudi dve osebni vozili. Materialna škoda je zelo visoka. Tujo krivdo za nastanek požara so izključili. O ugotovitvah bodo s poročilom seznanili Okrožno državno tožilstvo v Slovenj Gradcu, so sporočili s PU Celje.

Pri tem naj spomnimo, da je v Vuzenici že stekla tudi humanitarna akcija za pomoč družini Šavc. Za ponovni začetek in ohranitev kmetijske dejavnosti na kmetiji Bindiš, kjer skupaj z mamo Marino gospodari mlada družina Jureta Šavca, bodo ob pomoči občine zbirali sredstva na računu RK Radlje ob Dravi. Pomoč družini bo namenila tudi Občina Vuzenica iz proračunskih rezerv. S prispevkom pa lahko družini Šavc pomagate tudi vi.

Podatki za nakazilo: RKS OZ Radlje ob Dravi, Mariborska cesta 7, 2360 Radlje ob Dravi. TRR: SI56 0247 0001 5762 721. SWIFT: LJBASI2X. SKLIC: SI00 1-22. NAMEN: “Požar Bindiš”.

Za več informacij glede nakazila ali pomolči se lahko obrnete na Katjo Črešnik iz OZ RK Radlje ali na Občino Vuzenica 02/87 91 220.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije