Posnetek dveh osumljencev vlomov v vozila – ju prepoznate?

osumljenec

Jeseniški policisti so ta mesec obravnavali šest vlomov in poskusov vlomov v vozila na avtocestnem počivališču. V štirih primerih so storilci uspeli vlomiti v vozila, pretežno avtodome, v dveh primerih pa je dejanje ostalo pri poskusu. Vlamljali so ponoči in tudi kadar so lastniki spali v vozilu. Z dejanji so povzročili materialno škodo, lastnike pa so s tatvino stvari iz vozil dodatno oškodovali še za okoli 8.000 eurov. Glede na do sedaj zbrana obvestila sta storilca najmanj dva. V enem primeru vloma sta bila osumljenca posneta. Ju morda prepoznate?

Avtocestna počivališča, vlomi!

Vlomi🪛 v vozila na avtocestnih počivališčih. Razdeljene vloge storilcev. Eden pazi, drugi vlamlja in krade. 🙏Prosimo pokličite 113 ali 080 1200 če prepoznate storilce ali imate podatke o vlomih.ℹ️Še drugi načini:❗na počivališču te eden ogovori, drugi pa iz vozila vmes krade;❗prodajajo stvari, ki so poden od kvalitete, ponaredke …❗včasih so tudi luknjali gume, da se je voznik ustavil in so mu oni potem ponudili pomoč, pa seveda kradli👉ne skrbi jih preveč, če spite💤 v vozilu

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Petek, 31. julij 2020

Na Facebook profilu Policijske uprave Kranj objavljajo video posnetek vloma, ki je bil izvršen 28. julija 2020. Na njem sta dva osumljenca. V kolikor ju prepoznate, pokličite interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon 080 1200.

V vseh primerih je bilo vlomljeno skozi vrata. Praviloma so bile vzete torbice in denarnice. Čeprav so bili v vseh primerih oškodovani tujci, gre za dejanja, ki so jim lahko tarča tudi slovenski državljani doma ali v tujini.

Policisti so že poostrili kontrole na avtocestnih počivališčih.

Med postanki na avtocestnih počivališčih ves čas nadzirajte svoje vozilo in predmete v njem! Če se oddaljite, vozilo zaklenite, vrednejših predmetov pa ne puščajte na vidnih mestih. Vseh osebnih dokumentov in denarja ne nosite in imejte shranjenega skupaj v eni torbi ali denarnici, saj lahko v primeru tatvine izgubite tako dokumente kot denar. Vozil ni priporočljivo parkirati na oddaljenih mestih večjih počivališč. Bolje je parkirati na osvetljenih delih počivališč. Priporočljiva je tudi uporaba avto alarmnih sistemov.

V preteklosti so storilci na avtocestah kazniva dejanja izvrševali tudi na druge načine:

  • na počivališču so na različne načine zavedli oškodovanca oz. pritegnili njegovo pozornost, medtem pa so mu sostorilci iz vozila ukradli vrednejše predmete (torbice, telefone, denarnice …);
  • oškodovancu so poskušali prodati lažno blago, ponaredke (lažen zlat nakit iz medenine);
  • na počivališču ali na bencinski črpalki so preluknjali pnevmatiko na vozilu oškodovanca in se kasneje, ko se oškodovanci nekaj kilometrov naprej na avtocesti ustavili zaradi izpraznjene pnevmatike, pripeljali za njimi in jim ponudili pomoč, medtem pa so izvršili tatvino ali roparsko tatvino.

VIR: www.policija.si

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.