Search
Close this search box.

Popoldanska krajevna neurja na Koroškem: ceste pod vodo, voda zalila Splošno bolnišnico Slovenj Gradec

Močnejši nalivi ponekod po Sloveniji na cestah povzročajo težave.

V Mestni občini Slovenj Gradec je voda na zalila cestišče na Ronkovi ulici, na Selah ter v Podgorju.

Prav tako je bil vdor meteorne vode v kletne prostore Splošne bolnišnice Slovenj Gradec, kjer so na delu gasilci.

Kako je voda zalivala cestišče si oglejte na spodnji povezavi.

https://www.facebook.com/745884592/videos/421532124088807

Precej pestro vremensko dogajanje po Sloveniji. V Slovenj Gradcu je padala tudi sodra oz. manjša toča. Največ udarov strel trenutno beležijo na vzhodu države, poročajo na portalu Neurje.si.

V regijskem centru za obveščanje Slovenj Gradec so v času močnega deževja, ki je zajelo območje MO Slovenj Gradec zabeležili več dogodkov. Gasilci PGD Slovenj Gradec so posredovali na 18 lokacijah, kjer so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov črpali vodo, odpirali jaške, s folijo prekrili dve strehi. Gasilci PGD Stari trg so posredovali na dveh lokacijah kjer so preusmerili meteorno vodo, ki je zalila cesto in pred poplavo zaščitili objekt. Gasilci PGD Šmartno so posredovali na eni lokaciji in zalitih kletnih prostorov stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Na Agenciji RS za okolje sporočajo, da bo danes na vreme pri nas vplivala oslabljena vremenska fronta. Že sedaj nastajajo krajevne plohe in nevihte, ki bodo v naslednjih urah še bolj pogostejše. Ker so višinski vetrovi zelo šibki, se bodo nevihte celice le počasi pomikale. V večjem delu Slovenije bo padlo vsaj nekaj padavin. Na majhnih območjih lahko v kratkem času pade veliko dežja. Ob plohah bo popoldne zapihal veter severnih smeri, na Primorskem šibka burja. Zvečer bodo padavine oslabele. Jutri zjutraj bo rahel dež ponehal tudi na jugovzhodu.

V sredo bomo pod vplivom šibkega anticiklona. Čez dan se bo jasnilo, nastalo bo nekaj ploh. Marsikje bo ostalo povsem suho. Nekoliko hladneje bo, najvišje temperature bodo od 20 do 25 °C.

V četrtek bo nad srednjo Evropo nastalo plitvo ciklonsko območje, ki se bo v petek nad severnim Sredozemljem še poglobilo. V četrtek dopoldne bodo krajevne plohe in nevihte dosegle zahodno Slovenijo in se kasneje razširile nad večji del države.

Petek bo še bolj deževen, ko bo zlasti v zahodni polovici Slovenije pogosto deževalo. Čeprav za konec tedna pričakujemo več suhega vremena, povsem brez ploh verjetno ne bo šlo.

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments
Močnejši nalivi ponekod po Sloveniji na cestah povzročajo težave.