Ponoči zagorelo na Mariborskem Pohorju v bližini smučišča, uničenih več objektov (FOTO)

Po poročanu Uprave RS za zaščito in reševanje je danes, 4. 1. 2020, malo po 2. uri na Hočkem Pohorju, na območju Občine Hoče – Slivnica, v bližini vzpenjače zagorelo v lesenem gostinskem objektu velikosti 6 x 6 metrov. Požar se je razširil še na tri enake objekte v bližini.

Ob 2.02 smo bili obveščeni, da je na Mariborskem Pohorju v bližini smučišča zagorelo v lesenem gostinskem objektu velikosti 6 x 6 metrov. Ob prihodu prvih enot na lokacijo se je požar že razširil še na tri enake objekte zraven. Med gašenjem je prišlo do eksplozije jeklenke z gospodinjskim plinom. V objektih je bilo še 20 jeklenk z gospodinjskim plinom in CO2, katere smo iznesli na varno,” so po dogodku zapisali na spletni strani Gasilske brigade Maribor.

Kjer dodajajo, da so bili v požaru trije objekti popolnoma uničeni, en objekt je bil deloma poškodovan, en objekt pa je bil rešen v celoti, saj so zaposleni na smučišču pričeli z gašenjem.

Na intervenciji so sodelovali gasilci PGD Bohova, PGD Hoče, PGD Pekre, PGD Radvanje ter gasilci Gasilske brigade Maribor. Požar je bil dokončno pogašen, sanacija posledic pa je še v teku, na kraju ostaja tudi požar.

Vir: Gasilska brigada Maribr, SPIN.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja