Policisti že pred 10. uro dopoldne obravnavali močno opitega voznika. Včeraj kar tri, dva sta bila brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Kar trije pijani vozniki v enem dnevu, dva sta bila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, eden voznik začetnik

Včeraj nekaj pred 16. uro so policisti v Višnji vasi na območju Celja imeli v postopku 22-letnega voznika motornega kolesa, ki je v naselju prekoračil hitrost za 50 km/h. Prav tako mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Gre za voznika začetnika in so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za voznika začetnika je bil izveden začasni odvzem vozniškega dovoljenja po čl. 113a ZP-1, in bo zoper njega podan obdolžilni predlog.

Nekaj pred 22. uro so policisti v Rogaški Slatini imeli v postopku 40-letnega voznika štirikolesnika, za katerega so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 1.34 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu zasegli vozilo, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega bodo podali obdolžilni predlog.

Policisti PP Slovenske Konjice so včeraj, nekaj pred polnočjo, obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 37-letni voznik iz območja Slovenskih Konjic. Ugotovili so, da je z osebnim vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in trčil v trto s količki. Pri postopku z voznikom so ugotovili, da je vozil brez vozniškega dovoljenja, neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščene ukradene registrske tablice. Preizkus z alkotestom mu je pokazal, da je imel 1.05 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Voznika so pridržali in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog in kazensko ovadbo zaradi ukradenih registrskih tablic.

Danes dopoldne nekaj pred 10. uro policisti imeli v postopku močno opitega voznika

Nekaj pred 10. uro so policisti PP Slovenske Konjice v kraju Ljubnica na območju Vitanja imeli v postopku 54-letnega domačina, voznika osebnega vozila, ki ni upošteval svetlobnih in zvočnih znakov patrulje. Policisti so ga nekaj časa za tem ustavili in ugotovili, da je vozil neregistrirano vozilo, na katerem je imel nameščene druge registrske tablice in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus z alkotestom mu je pokazal, da je imel 1.52 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so zasegli vozilo, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog.

Na PU Celje voznike ponovno opozarjajo, da se je stanje varnosti v cestnem prometu na območju PU Celje do današnjega dne zelo poslabšalo, saj je v prometnih nesrečah umrlo kar 16 udeležencev prometnih nesreč, in sicer 4 pešci, 3 vozniki motornih koles, 1 voznik štirikolesa, 5 voznikov tovornih vozil, 3 vozniki oz. potniki v osebnih vozilih. (v istem obdobju v letu 2020 sedem, v letu 2019 šestnajst).

Velika problematika varnosti v cestnem prometu je bila prisotna vse dni v tednu, še posebej negativno pa izstopa nedelja. Po urnih intervalih negativno izstopa čas po 9. uri in še posebej med 15. in 24. uro. Prav tako je bilo največ hujših prometnih nesreč na najbolj obremenjenih državnih cestah in ulicah v naseljih.

Vzroki najhujših prometnih nesreč ostajajo enaki (letos sicer še posebej hitrost s kar 11 mrtvimi udeleženci prometnih nesreč, prav tako tudi nepravilna stran/smer vožnje, neupoštevanje pravil o prednosti, nepravilnosti pešcev in voznikov enoslednih vozil in ostalih voznikov do le-teh …), prav tako se povečuje se tudi problematika alkohola v cestnem prometu, kot tudi v nekaterih primerih prepovedane droge in zdravila.

Zaradi slabše varnosti v cestnem prometu so policisti zelo poostrili nadzor cestnega prometa, kar bodo še stopnjevali. Ob tej priložnosti vse udeležence v cestnem prometu prosijo na zares dosledno stalno upoštevanje cestnoprometnih predpisov, še posebej pa ob začetku novega šolskega leta, 1. 9. 2021 in celo šolsko leto.

Konec tedna so napovedane toplotne obremenitve zaradi visokih temperatur. Policisti voznike pozivajo, da ne uporabljajo vozil v cestnem prometu, če so zaužili alkoholne pijače. Prav tako se naj med vožnjo večkrat ustavijo in vzamejo čas za odmor in zadostno pitje osvežilnih brezalkoholnih pijač. Med vožnjo naj bodo strpni do drugih udeležencev, saj se pričakujejo zastoji na cestah zaradi dopustov.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije