Policisti v Ribnici na Pohorju obravnavali nesrečo jadralnega letala, v Slovenj Gradcu izsledili državljana Afganistana

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 686 klicev občanov. 164 klicev je bilo interventnih, trije nujni. Med drugim so policisti posredovali v Ribnici na Pohorju in v Slovenj Gradcu.

V soboto popoldne so bili policisti obveščeni o nesreči jadralnega letala na območju Ribnice na Pohorju, katerega pilot je poskušal zasilno pristati zaradi spremembe vremenskih pogojev in najverjetneje tehničnih težav.

Posredovali so gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Radlje ob Dravi, ki so zavarovali mesto nesreče in nudili pomoč policistom. Pilot, ki so ga pregledali reševalci Zdravstveno reševalnega centra Koroške, ni bil poškodovan.

Na jadralnem letalu je pri pristanku nastala visoka materialna škoda, saj se je letalo v predelu repa prelomilo na dva dela. Preiskava dogodka še poteka, so danes sporočili s PU Celje.

Na parkirišču podjetja v Slovenj Gradcu pa so policisti v petek izsledili državljana Afganistana, ki se je do podjetja pripeljal skrit v priklopnem delu tovornega vozila, kamor je vstopil v Srbiji. Afganistanski državljan je zaprosil za azil, zato so ga po opravljenih postopkih odpeljali v azilni dom.

Vir: STA, SPIN

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije