Policisti prijeli roparje trafike v Slovenj Gradcu

V petek, 24. maja 2013, okoli 14 ure, so bili policisti obveščeni o ropu trafike na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu.

Policisti so kmalu po dejanju prijeli dva osumljena, v večernih urah še tretjega. Vsi trije so mladoletni.

 

Iz PU Celje so sporočili, da sta v petek okoli 14 ure, dva zamaskirana moška vstopila v trafiko na Glavnem trgu v Slovenj Gradcu. Z nožem sta zagrozila prodajalki ter iz blagajne ukradla gotovino, odnesla pa sta še nekaj škatlic cigaret.

Po dejanju sta peš pobegnila. Med potjo sta odvrgla maski in nož. Omenjeno dvojico so policisti kmalu po dejanju prijeli v bližini bivše tovarne Nova oprema v Slovenj Gradcu.

Enemu od njiju so zasegli nož in ukradeno gotovino, drugemu pa ukradene cigarete. V nadaljevanju so z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori policisti ugotovili, da sta se mladoletnika po ropu najprej zatekla v zapuščene prostore tovarne, kjer sta se preoblekla.

Ko sta zapuščala prostore zapuščene tovarne so ju policisti prijeli. Tretjega, prav tako mladoletnega osumljenca, ki je sodeloval pri ropu, so policisti v večernih urah prijeli na avtobusni postaji v Slovenj Gradcu.

Mladoletne osumljence, dva sta doma iz območja Vuzenice, eden pa iz območja Velenja, bodo policisti kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Ropa po II. odstavku 206. člena Kazenskega zakonika-1B.

 

 

{AG}roptrafike{/AG}

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.