Policisti obravnavali voznika, ki je vozilo preobremenil za skoraj 100 odstotkov. Na regionalni cesti Šentjur – Celje posredovali zaradi prevrnjenega tovornega vozila

Policisti Postaje prometne policije Celje so med vikendom na avtocesti obravnavali romunskega voznika tovornega vozila znamke Mercedes Benz Sprinter, katerega največja dovoljenja skupna masa znaša 3.500 kg.
policija luči

Voznik je vozilo preobremenil do te mere, da je vozilo skupaj s tovorom tehtalo 6.800 kg. S tem je voznik za 94 % prekoračil največjo dovoljeno maso vozila, so sporočili s PU Celje.

Prav tako je prekoračil obremenitev na zadnji osi za 117 %, ki jo je proizvajalec opredelil, da je lahko obremenjena z 2250 kg, voznik pa jo je obremenil s 4900 kg. Tovrstno ravnanje voznika je bilo zelo neodgovorno, saj bi lahko v primeru morebitne prometne nesreče, sploh na avtocesti, kjer so hitrosti velike, prišlo do hudih posledic, opozarjajo na PU Celje.

Vozniku so za ugotovljene kršitve prekoračene skupne teže, prekoračene osne obremenitve in nepravilno naloženega tovora, izrekli 1.520 € globe. Polovično globo je romunski voznik poravnal na kraju.

Na regionalni cesti Šentjur – Celje se je prevrnilo tovorno vozilo

Danes, nekaj po deseti uri, pa so bili policisti obveščeni, da se je na regionalni cesti Šentjur – Celje, pred odsekom za Opoko, prevrnilo tovorno vozilo. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik vozil preblizu desnemu robu vozišča. Voznik se v prometni nesreči ni poškodoval. Promet trenutno poteka izmenično enosmerno.

Na PU Celje vse voznike obveščajo, da bo v popoldanskih urah zaradi prelaganja tovora in odstranitve vozila, cesta na tem odseku nekaj časa popolnoma zaprta.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.