Policisti obravnavali pretep več oseb na igrišču v bližini OŠ Brezno. Poškodbe je utrpelo pet oseb, tudi en mladoletnik

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 360 klicev občanov. 94 klicev je bilo interventnih, dva nujna. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali devetkrat, enkrat na območju PP Radlje ob Dravi.
IMG_6085
Fotografija je simbolična

Nekaj pred 16. uro so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na igrišču v bližini Osnovne šole Brezno, v kateri se pretepa več oseb. Na kraj je bilo poslano več policijskih patrulj. Policisti so na kraju z zbiranjem obvestil in ogledom kraja ugotovili, da je bilo v pretepu udeleženih osem oseb starih od 16 do 53 let, so sporočili s PU Celje.

Policisti so na kraju ugotovili, da se je pet oseb, starih od 16 do 21 let, nahajalo v bližini igrišča v Breznem. Okoli 15.45 ure so se do njih pripeljali trije moški stari od 22 do 53 let. Pri tem je 49-letni domačin pristopil do 18-letnega moškega in ga s kovinsko palico udaril po glavi. Zaradi tega je med njima prišlo do pretepa, prav tako so se pričele med seboj pretepati ostale osebe, ki so bile na kraju. Policisti so ob prihodu na kraj vzpostavili red in preprečili nadaljnjo kršitev javnega reda in miru.  

Pri pretepu je bilo pet oseb lažje telesno poškodovanih, od tega en mladoletnik.

Policisti v zvezi navedenega pretepa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja nasilništva in lahke telesne poškodbe. Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, katero je v pretepu uporabil eden izmed udeleženih v pretepu.  

Zaradi kršitev določil Zakona o nalezljivih bolezni bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno Okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.