Search
Close this search box.

Policisti obravnavali madžara z nepravilno pritrjenim tovorom, ukrajinski voznik krepko prekoračil hitrost

Do prekrškov je prišlo včeraj, 29. februarja 2024, na območju Policijske uprave Celje.

Kot so danes, 1. marca 2024, sporočili s Policijske uprave Celje, so policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj zjutraj, 29. februarja 2024, na avtocesti ustavili  madžarskega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem so bila naložena manjša tovorna vozila.

Pri kontroli so ugotovili več kršitev cestno prometnih predpisov. Vozilo ni bilo tehnično brezhibno, tovor je bil nepravilno pritrjen in nepravilno zavarovan, višina vozila vključno s tovorom pa je za 0,25 m presegala največjo dovoljeno višino 4.20 m. Pri kontroli zapisovalne opreme (digitalnega tahografa) in voznikove kartice so ugotovili več kršitev in sicer prekoračitev dnevnega časa vožnje voznika, nezadostni dnevni čas počitka voznika, prekoračitev podaljšanega dnevnega časa vožnje in več kršitev nepravilne uporabe tahografa.

Policisti so vozilo izločili iz prometa ter vozniku do odprave pomanjkljivosti prepovedali nadaljnjo vožnjo.  Za storjene prekrške so vozniku izrekli 1.250 € globe, podjetju pa 3.900 €.

Poleg omenjene kršitve so včeraj policisti Postaje prometne policije Celje, pri izvajanju  nadzora cestnega prometa zaznali več prekoračitev hitrosti. Izstopajoč primer je bil voznik osebnega vozila, državljan Ukrajine, ki je na odseku avtoceste kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 176 km/h. Kršitelju so izdali plačilni nalog v višini  1.200 €. Izrekli so mu tudi 9 kazenskih točk.

Udeležence v cestnem prometu policisti znova opozarjajo, da morajo biti tovori pravilno naloženi in pritrjeni. Zahteve pravilne pritrditve tovora veljajo zaradi zaščite ljudi, ki nakladajo, razkladajo in vozijo vozilo in pa seveda zaradi drugih udeležencev v cestnem prometu ter samega tovora in vozila. Prav tako je pomembno pred nalaganjem tovora preveriti ali je nakladalna ploščad, karoserija in oprema za pritrjevanje tovora v dobrem in uporabnem stanju.

Poleg tega policisti znova svetujejo, da naj vozniki prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti.

Vir: PU Celje

Dogodki

Do prekrškov je prišlo včeraj, 29. februarja 2024, na območju Policijske uprave Celje.