Search
Close this search box.

Policisti na Prevaljah in v Vuzenici obravnavali vinjena voznika

Sobotno dogajanje so na območju PU Celje zaznamovali predvsem vinjeni vozniki.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 208 klicev občanov. 58 klicev je bilo interventnih. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 18 s področja prometne varnosti in 16 s področja javnega reda in miru.

Od petka do danes so na območju PU Celje obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami in trideset prometnih nesreč z materialno škodo. Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali sedemnajstkrat.

V soboto so na območju PU Celje obravnavali več vinjenih voznikov.

Okoli 13.30 ure so v Šaleku v Velenju obravnavali prometno nesrečo, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Prometno nesrečo je zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo povzročila voznica osebnega vozila. V trčenju sta se lažje poškodovali voznica drugega osebnega vozila in njena sopotnica.

V večernih urah so v Celju ustavili voznika osebnega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je imel 1.7 promilov alkohola v krvi. Sledi obdolžilni predlog.

V Šentjurju so obravnavali voznika osebnega vozila, ki je imel 1,6 promila alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Voznika, ki sta imela več kot promilo alkohola v krvi, so v noči iz sobote na nedeljo obravnavali še v Vuzenici in na Prevaljah.

Vir: PU Celje

Dogodki

Sobotno dogajanje so na območju PU Celje zaznamovali predvsem vinjeni vozniki.