Policisti na območju PU Celje ustrelili razjarjenega bika

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 225 klicev občanov. 55 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 8 s področja javnega reda in miru.

Včerajšnje dogajanje je na žalskem območju v dobršni meri zaznamoval razjarjen bik, ki je prestrašil več občanov Polzele, Založ in okoliških zaselkov.

Bik je že pred dnevi pobegnil s kmetije na območju Šmartnega ob Paki, lastniku pa ga kljub iskanju ni uspelo najti. Pobeglega bika so občani včeraj okoli 15.30 ure opazili med Podvinom in Polzelo, v bližini križišča za goro Oljko in nato v centru Polzele, kjer se je zagnal v občana, ki mu je na srečo uspel pobegniti.

Bik je nato odšel do bližnje kmetije na območju Založ, kjer je v hlevu napadel lastnika, ki se je uspel ubraniti. Iz hleva je pobegnil na dvorišče bližnje stanovanjske hiše. Policisti so na kraju stanovalce takoj napotili v stanovanjsko hišo, agresivnemu biku pa so poskušali omejiti gibanje in ga umiriti. Ker je postajal vedno bolj agresiven in nevaren so ga bili primorani ustreliti. V streljanju ni bil ogrožen nihče od občanov.

Bik po do sedaj zbranih podatkih ni poškodoval nikogar od občanov, do kakšne posamezne poškodbe je morebiti prišlo, ko so se mu občani, ki jih je napadal, umikali in bežali. Bik je škodo povzročil na več ograjah in objektih. O celotni zadevi še zbiramo obvestila, so navedli na PU Celje.