Search
Close this search box.

Policisti filmsko lovili predrznega voznika

Policisti so v nedeljo želeli ustaviti 34-letnega voznika, vendar je voznik pred policijsko patruljo zbežal. Lovili so ga tudi po naselju Bilje, skozi katerega je vozil več kot 100 kilometrov na uro. Z divjo vožnjo je ogrozil tudi življenje sopotnika. Ko so ga policisti ujeli, se je izkazalo, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog.

Voznik je sprva prehitro vozil po regionalni cesti iz Volčje Drage proti Bukovici, vozil pa je tudi po nasprotnem pasu ceste. Zato so ga policisti okoli 12. ure sprva poskušali zaustaviti z modrimi lučmi in sireno, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Vendar voznik njihovih znakov ni upošteval, svojo vožnjo pa je še pospešil. Na ravnini proti koncu naselja je vozil več kot 150 kilometrov na uro, v naselje Bilje pa pripeljal s hitrostjo prek 100 kilometrov na uro. V Biljah je nato sunkovito zapeljal desno na cesto, kjer srečevanje z vozili iz nasprotne smeri ni možno, pri tem pa je njegov avtomobil vseskozi zanašalo. Po nadaljevanju vožnje skozi naselje je z veliko hitrostjo zapeljal na makadamsko cesto v smeri Biljenskih gričev. Policijska patrulja je vseskozi vozila za pobeglim voznikom in ga skušala ustaviti.

A je 34-letnik nadaljeval z brezobzirno in predrzno vožnjo. Na vrhu Biljenskih gričev je zapeljal v smeri Vrtojbe in z vozilom obstal v blatu. Policistom je poskušal pobegniti tudi peš, a mu ni uspelo. Policisti so ga kmalu prijeli.

Ves čas je bil v avtomobilu tudi 39-letni sopotnik, ki je voznika skušal prepričati, naj avtomobil ustavi in ga izpusti. A voznik tega ni naredil. S tem je povzročil neposredno nevarnost za življenje osebe, so zapisali policisti.

Policisti so odredili hitri test za prepoznavo simptomov, ki so posledica prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki ga je opravil v Šempetru.

Zoper hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo prometni policisti podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Vozniku je bil izdan tudi plačilni nalog zaradi hujših kršitev določil zakona o pravilih cestnega prometa.

V neposredni bližini voznika pa so policisti našli še snov, zavito v časopisni papir, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo heroin. Snov so policisti zasegli. Če bo analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo policisti zoper voznika uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Dogodki

Več iz istega kraja