Search
Close this search box.

Policist na avtocesti ustrelil pobeglega bika

Policist na avtocesti ustrelil pobeglega bika, ki je ogrožal življenja voznikov. Iz ponedeljka na torek zvečer, nekje pred 23. uro so bili obveščeni, da je s kmetije na območju Celja pobegnilo okoli 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali.

Lastnik je vse bike, razen enega, s pomočjo sosedov, uspel spraviti nazaj v ogrado. Bik, ki jim ga ni uspelo ujeti, je stekel proti avtocesti.

Nekaj čez 23. uro, so na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje, prejeli klice voznikov, da na avtocesti, med avtocestnima izvozoma Lopata in Celje Center, v smeri Maribora, promet ovira bik, ki nekontrolirano teka po avtocesti.

Policisti, ki so prišli na kraj, so poskušali najprej z vozili omejiti bikovo gibanje, vendar je bil bik zelo agresiven in je z nekontroliranim tekanjem po avtocesti ogrožal varnost v cestnem prometu in življenja voznikov. Zaradi obstoječe nevarnosti povzročitve prometne nesreče in s tem hudih posledic, je bil policist prisiljen bika ustreliti. Pri uporabi strelnega orožja ni bilo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa.

Glede pobega bikov, ki so porušili ogrado in se razbežali, še zbiramo obvestila o morebitni odgovornosti lastnika.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja