Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 5. 3. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 313 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 6 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s področja prometne varnosti in 19 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Včeraj so obravnavali eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, dve z lažjimi in štiri prometne nesreče z materialno škodo.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so včeraj obravnavali v Kavčah, kjer je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in vožnje pod vplivom alkohola padel mopedist.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega trda in miru so ukrepali štirikrat.

Kriminaliteta

V Podgorju pri Slovenj Gradcu so obravnavali tatvino goriva. Storilec je iz rezervoarjev štirih delovnih strojev ukradel dobrih 700 litrov nafte.

V Tomažu nad Vojnikom je neznani storilec vlomil v počitniško hišico. Ukradel ni ničesar.

Do stanovanjske hiše v Košnici pri Celju so se včeraj, okoli poldneva, pripeljali štirje moški. Eden od njih, z zaščitno masko na obrazu, je prišel do vrat in starejši lastnici hiše dejal, da prihajajo iz telekomunikacijskega podjetja in da naj ga spusti na podstrešje, ker mora odpraviti napako pri delovanju televizije. Lastnica je takoj posumila, da gre za prevarante in jih je odgnala ter PU Celje obvestila o dogajanju. Ob tej priložnosti znova opozarjajo vse občane, da naj neznancev, ki prihajajo do njih pod raznimi pretvezami, ne spuščajo v hiše oziroma stanovanja.

Moški s šilt kapo na glavi in zaščitno masko na obrazu je včeraj prišel tudi do starejše stanovalke na območju Kozjega in jo poskušal prepričati, da ga spusti v hišo. Stanovalka ga je takoj odgnala, nakar je sedel v osebno vozilo, kjer ga je čakal voznik in sta se odpeljala.

Na Zbelovem so včeraj obravnavali tatvino osebnega vozila znamke Citroen Xsara Picasso, letnik 2003, rdeče barve. Storilec je vozilo, ki je bilo odklenjeno, odpeljal s parkirišča gostinskega lokala.

Okoli 23. ure so bili obveščeni, da je prišlo na bencinskem servisu na Mariborski cesti v Celju do poskusa ropa. Neznanec, z zaščitno masko na obrazu, je vstopil v prostore bencinskega  servisa in zagrozil prodajalcu ter zahteval denar, nato pa brez denarja zbežal iz prostora in se s kolesom odpeljal v smeri centra mesta. O dejanju in storilcu zbirajo obvestila.

Nedovoljen prehod državne meje

Na avtocestnem počivališču Lopata so včeraj obravnavali ukrajinskega voznika osebnega vozila, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki so zapustili azilni dom. Turški državljani so podali ponovno namero za mednarodno zaščito. Ukrajinskega voznika so pridržali in ga bodo kazensko ovadili.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 313 klicev občanov. 73 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.