Policijsko poročilo, 26. julij 2022

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 430 klicev občanov. 104. klici so bili interventni, eden nujen.
policija

31 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 45 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometne nesreče

S področja cestnega prometa poročajo o eni prometni nesreči s hudimi poškodbami, šestih z lažjimi in sedmih z materialno škodo. Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo, so zasegli vozili.

Prometno nesrečo s hudimi poškodbami so obravnavali okoli 17. ure, v Jezercah pri Dobjem. Povzročil jo je 19-letni voznik osebnega vozila in sicer voznik začetnik, ki je vozil iz smeri Kostrivnice proti Jezercam in je zaradi vožnje preblizu desnemu roba vozišča zapeljal na bankino ter trčil v drevo ob cesti, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho ter trčilo še v drugo drevo. V trčenju se je 21-letni sopotnik na prvem sedežu hudo poškodoval, sopotnici zadaj pa lažje.
V omenjenem primeru zbiramo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti.

Nesreča pri delu

V podjetju v Štorah so včeraj obravnavali nesrečo pri delu. Pri čiščenju mostnega  dvigala se je hudo poškodoval 32-letni delavec, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po prvih podatkih je tuja krivda izključena.

Nekaj pred 23. uro so bili obveščeni o nesreči pri delu v Premogovniku Velenje, v kateri se je lažje poškodovalo 12 rudarjev. Po prvih ugotovitvah je zaradi potresnega sunka prišlo do stebrnega udara. Preiskava še poteka.

Vlom in tatvini

Iz rezervoarja tovornega vozila parkiranega ne delovišču v Prožinski vasi je neznani storilec ukradel dobrih 200 litrov nafte, z delovnega stroja parkiranega v bližini pa pokrov rezervoarja.

Včeraj med 6. in 7. uro zjutraj, je neznani storilec izpred zdravstvenega doma v Velenju ukradel električno kolo znamke Kilimanjaro, črno zelene barve. Kolo je bilo zaklenjeno.

V Arji vasi so obravnavali vlom v starejšo, nenaseljeno stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel kuhinjsko korito in električni podaljšek.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.