Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 25. 4. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 245 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.

17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, dva s področja mejnih zadev in tujcev, 21 s področja prometne varnosti in šestnajst s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o sedmih prometnih nesrečah z materialno škodo. Enega voznika so policisti pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  

Policisti so v Slovenskih Konjicah imeli v postopku voznika osebnega vozila, državljana Hrvaške, ki je vozil pod vplivom alkohola saj mu je alkotest pokazal 0.62 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika so napisali obdolžilni predlog, ga pridržali in ga privedli v postopek na sodišče.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali osemkrat.  

Kriminaliteta

Na Miklošičevi ulici v Celju je neznani storilec iz gradbišča odtujil udarno kladivo Makita.

Policisti PP Slovenj Gradec so obravnavali tatvino semaforja na gradbišču v Gornjem Doliču.

Na Mestnem trgu v Slovenskih Konjicah, je neznani storilec vlomil v poslovni objekt iz katerega je odtujil več električnega orodja ter več drugih vrednejših predmetov. Prav tako je v notranjosti poškodoval inventar. Nastala je materialna škoda za okoli 25.000 €.

Na Tomšičevi ulici v Slovenj Gradcu je neznani storilec vlomil skozi kletno okno v stanovanjsko hišo iz katere je odtujil nakit.

Na Ravnah na Koroškem je neznani storilec vlomil v klet objekta, iz nje pa odtujil dva ročna vrtalna stroja in mladinsko kolo.

Nesreči pri delu

Včeraj nekaj pred 16. uro so bili obveščeni o nesreči pri delu v Arja vasi, občina Žalec. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da se je pri pretovarjanju tovora v skladišču podjetja, lažje telesno poškodoval 31. letni delavec. Tuja krivda je izključena.

Drugo nesrečo pri delu z lažjimi poškodbami so policisti obravnavali na območju Radelj ob Dravi, kjer se je pri delu za strojem v proizvodnji podjetja, poškodovala 34. letna delavka. Tuja krivda je izključena.

Požar na osebnem vozilu

Včeraj nekaj po 22. uri so policisti v kraju Žerjav – Ravne na Koroškem, obravnavali požar na osebnem vozilu do katerega je prišlo zaradi napake na motorju. Nastala je materialna škoda, poškodovan ni bil nihče. Požar na vozilu so pogasili gasilci. Policisti bodo o požaru obvestili pristojno državno tožilstvo.

Lep dan želijo iz Policijske uprave Celje.

Vir: PU Celje

Dogodki

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 245 klicev občanov. 64 klicev je bilo interventnih.