Search
Close this search box.

Policijsko poročilo, 23. 4. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 48. urah prejeli 640 klicev občanov. 188 klicev je bilo interventnih, dva nujna.

37 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, osem s področja mejnih zadev in tujcev, 73 s področja prometne varnosti in 54 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

S področja cestnega prometa poročajo o dveh prometnih nesrečah s hudo telesno poškodbo, tremi z lažjo telesno poškodbo, trinajst z materialno škodo. Enega voznika so policisti pridržali zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Dvema voznikoma, ki nista izpolnjevala pogojev za vožnjo so zasegli vozili.

V petek nekaj po 22. uri so policisti iz Šmarja pri Jelšah obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki se je huje telesno poškodoval. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti 67. letnega voznika, ki je vozil iz smeri Grobelc proti Loki pri Žusmu. V kraju Bukovje v Babni Gori je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko vozišča, čez bankino v obcestni jarek v katerega je nato trčil. Pri tem je vozilo obrnilo in je obstalo v jarku na strehi. Voznik je bil odpeljan v SB Celje, kjer je ostal na zdravljenju. Zoper njega sledi plačilni nalog.

V soboto ob 18. uri so policisti PP Žalec obravnavali prometno nesrečo v kateri je bila udeležena kolesarka, ki se je huje telesno poškodovala. 70. letna kolesarka je na Polzeli zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča padla in se poškodovala. Odpeljana je bila v SB Celje, kjer je ostala na zdravljenju.  

Danes zjutraj nekaj po 01. uri so policisti PP Žalec v Pirešici obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila, ki je zapeljal izven vozišča in trčil v ograjo. Vozniku je alkotest pokazal 0.66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. V vozilu je prevažal sopotnika, vendar ni bil nihče telesno poškodovan. Zoper voznika bodo policisti podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo zaradi suma kaznivega dejanja Nevarne vožnje.

Kriminaliteta

V petek so na gradbišču ceste Ponikva – Loče, občina Šentjur obravnavali tatvino goriva iz delovnih strojev v vrednosti okoli 650 €.

Na Ljubljanski cesti v Velenju je neznani storilec vlomil skozi vhodna vrata v uto iz katere je odtujil nož in z vlomom povzročil materialno škodo.

V Celju je neznani storilec poskušal vlomiti v frizerski salon kar mu ni uspelo, je pa lastnici povzročil materialno škodo.

V Trnavi, občina Žalec je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo skozi vrata. Nastala je samo materialna škoda.

Policisti so obravnavali dva primera nasilja v družini. Dvema osumljencema so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledijo kazenske ovadbe.

Poškodba planinke na Donački gori

V soboto popoldan so policisti obravnavali poškodbo planinke na Donački gori. 54. letna planinka se je poškodovala pri sestopu, kjer ji je zdrsnilo nato pa je padla po pobočju. S helikopterjem je bila odpeljana v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da se je lažje telesno poškodovala. Tuja krivda je izključena.

Nesreča pri delu

V petek se je na območju Hrastja, občina Šentjur, pri žaganju lesa s krožno žago poškodoval moški, ki mu je žaga poškodovala dlan. Moški se je huje poškodoval, tuja krivda je izključena.

Nesreča pri delu s smrtnim izidom

V soboto nekaj pred 17. uro so bili obveščeni, da se je na območju Savine, Ljubno ob Savinji pri podiranju drevesa v gozdu smrtno ponesrečil 63. letni moški. Policisti in kriminalisti so na kraju opravili ogled dogodka in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je do poškodb prišlo zaradi podiranja drevesa, ki je moškega poškodovalo in je na kraju nesreče umrl. Pomoč na kraju so nudili gasilci, tuja krivda je izključena, policisti bodo o nesreči obvestili pristojno državno tožilstvo.

Požar

V petek so policisti v Ravnah pri Šoštanju obravnavali požar na osebnem vozilu, do katerega je prišlo zaradi napake na motorju. Nastala je materialna škoda, poškodovan ni bil nihče. Policisti bodo o požaru obvestili pristojno državno tožilstvo.

Nedovoljen prehod notranje meje  

V Rogaški Slatini so policisti v petek izsledili dva državljana Nepala in štiri državljane Šrilanke. Policisti so ugotovili, da so nezakonito prestopili notranjo mejo in vstopil v Slovenijo na območju Rogatca. Vsi tujci so zaprosili za azil in bili po opravljenih postopkih odpeljali v azilni dom.

Iz Policijske uprave Celje želijo lep nedeljski večer.

Vir: PU Celje

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 48. urah prejeli 640 klicev občanov. 188 klicev je bilo interventnih, dva nujna.