Policijsko poročilo, 21.7.2020

Policija

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so včeraj prejeli 317 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih, eden nujen.

Prometna varnost

V Preboldu so včeraj obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala mladoletna kolesarka, ki je padla.

Vožnja pod vplivom alkohola

Včeraj popoldne jih je občan obvestil o nezanesljivi vožnji voznika, ki je vozil iz smeri Šmarja. Voznika so v Šentjurju ustavili. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog. Občanu se za klic zahvaljujejo.

V Šentjurju so včeraj obravnavali še dva pijana voznika, enega pa v Šoštanju. V večernih urah so v Bezovju ustavili voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal 0,83 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Na Ulici Kozjanskega odreda je zvečer voznik osebnega vozila trčil v ograjo stanovanjske hiše in odpeljal s kraja. Pri tem je izgubil registrsko tablico, na podlagi katere so ga kmalu izsledili. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,85 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Nekaj čez 23. uro so v Šoštanju opravili preizkus alkoholiziranosti z voznikom osebnega vozila, državljanom Bolgarije. Alkotest je pokazal, da je imel 1.23 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano skoraj dve promili in pol alkohola v krvi. Zoper vse tri bodo podali obdolžilne predloge.

Alkohol je očitno vse preveč prisoten med vozniki, kar je skrajno neodgovorno in nevarno, zato znova pozivajo vse voznike naj nikar ne pijejo alkoholnih pijač, če nameravajo voziti. Posledice vožnje pod vplivom alkohola so pogosto tragične.

Kriminaliteta

V trgovini na Mariborski cesti v Celju so včeraj dopoldne obravnavali tatvino. Neznani moški je iz škatle ukradel brivnik, vreden dobrih 40 € in pobegnil.

Občan, ki se mu za klic zahvaljujejo, jih je včeraj obvestil, da je na Kidričevi ulici v Celju, opazil moške, ki dajejo videz ilegalnih prebežnikov. Na kraju so izsledili štiri afganistanske državljane, ki so se na območju Srbije skrili v tovorni del tovornega vozila in ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.

Včeraj so obravnavali dve goljufiji. Eno v Laškem in eno v Žalcu.

Neznani storilec je v Laškem na prodajnem mestu loterije želel kupiti listek za športne stave v višini 150 €. Ko je zaposlena natisnila listek, je moški kodo slikal s telefonom in fotografijo poslal drugemu, ki je vsoto vnovčil na bencinskem servisu. Ko je zaposlena želela listek stornirati, to več ni bilo mogoče, saj je bila zakupljena vsota že vnovčena.

V Žalcu je storilec goljufijo ponovil v prostorih pošte in z dejanjem tudi pošti povzročil za 150 € škode. Podoben primer smo prejšnji teden obravnavali tudi na območju Celja. O storilcu zbiramo obvestila.

Sinoči so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo v Zalogu pri Šempetru. Storilec je iz vozila ukradel denarnico z dokumenti, bančnimi karticami in manjšo vsoto gotovine. Lastnici je škodo povzročil še z razbitjem stekla na oknu.

V večernih urah je občan v kletnih prostorih stanovanjskega bloka na Čopovi ulici v Celju, pri tatvini dveh koles, zalotil moškega. Po zbranih obvestilih ga bodo kazensko ovadili.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so včeraj petkrat ukrepali v javnih prostorih in trikrat v zasebnih. Enega kršitelja so pridržali do streznitve.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije