Policijsko poročilo, 2. 5. 2023

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so od petka do torka zjutraj prejeli 1002 klicev občanov. 270 klicev je bilo interventnih, 2 nujna.

64 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 2 s področja mejnih zadev in tujcev, 91 s področja prometne varnosti in 79 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V Slovenj Gradcu je zaradi vožnje preblizu desnemu robu padel kolesar in se pri padcu lažje telesno poškodoval.

V Mozirju je kolesarka pri ustavljanju izgubila ravnotežje, padla po vozišču in pri padcu zadobila lažjo telesno poškodbo.

V Celju so policisti dvema voznikoma in v Šentjurju pa enemu vozniku zasegli vozila. Vsi trije so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Včeraj, okoli 17.05 ure, so bili obveščeni o prometni nesreči v Dolenji vasi, v kateri se je huje poškodoval motorist. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti 27-letnega motorista, ki je trčil v
odbojno ograjo. Motorist se je v trčenju huje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče so mu izdali plačilni nalog.

V Žalcu so vozniku, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru so ukrepali triindvajsetkrat na javnem  kraju in trinajstkrat v zasebnih prostorih. Pridržali so štiri kršitelje.

Kriminaliteta

V Ravnah na Koroškem so policisti obravnavali tatvino denarnice z dokumenti in gotovino. Tatvino denarnice so v eni izmed trgovin v Šentjurju obravnavali tudi šentjurski policisti.

V Celju so policisti prijeli 23 letnega domačina, ki je v enem izmed gostinskih lokalov odtujil denarnico z dnevnim izkupičkom. Kazensko ga bodo ovadili na pristojno državno tožilstvo.

V nakupovalnem centru v Celju so varnostniki prijeli žensko, ki je odtujila več artiklov v skupni vrednosti okoli 77 Eur. Policisti so ji predmete zasegli, sledi kazenska ovadba.

V Celju so policisti pri tatvini e-skiroja zalotili 23 letnega Celjana. E-skiro  so mu zasegli in ga vrnili lastniku. Še isti dan je 23 letnik pred enim izpred nakupovalnih centrov v Celju ponovno skušal odtujiti e-skiro, tokrat pa so mu načrte prekrižali varnostniki in ga zadržali do prihoda policistov. Tudi ta e-skiro so mu policisti zasegli in ga vrnili lastniku.
V Celju so bili v času vikenda izpred nakupovalnih centrov ukradeni še tirje e-skiroji. Policisti  bodo  s preiskavo ugotovili, ali je 23 letnik osumljen tudi teh tatvin. Po končani preiskavi ga bodo policisti kazensko ovadili.

Iz hodnika stanovanjskega bloka na Ljubljanski cesti v Celju je neznani storilec ukradel kolo MTB Rockrider.

Tatvino kolesa so obravnavali tudi v Velenju. Storilec ga je ukradel iz kolesarnice na Efenkovi v Velenju.

Na Koroški cesti v Velenju je neznanec z osebnega vozila ukradel registrsko tablico.

V Šmarju je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. Odtujeno ni bilo nič, na objektu pa je nastala materialna škoda.

V Velenju je bilo vlomljeno v vrtno lopo. Storilec je ukradel več različnega orodja.

V Slovenskih Konjicah je bilo na parkirišču pred gostinskim lokalom vlomljeno v dva osebna avtomobila. Iz enega vozila je bila odtujena denarnica z karticami in gotovino, iz drugega pa darila.

Vlom v štiri osebne avtomobile so obravnavali tudi Šentjurski policisti. Vozila so bila parkirana pred gostinskim lokalom na Proseniškem. Storilec je na vseh štirih vozilih z vlomom povzročil škodo, iz enega vozila pa je bila odtujena denarnica z dokumenti in gotovino.

V Celju je bilo vlomljeno v parkirano kombinirano vozilo, iz katerega je bilo odtujeno orodje.

V Šmarju pri Jelšah so policisti obravnavali unovčitev ponarejenega bankovca za 50 Eur.

V soboto popoldne je zagorel nadstrešek ob stanovanjski hiši v Bukovlju v Slovenskih  Konjicah. Zagorelo je zaradi napake na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

V Gorici pri Slivnici pa je v nedeljo dopoldan prišlo do požara na ostrešju stanovanjske hiše. Vzrok požara je preboj izolacije dimnika, tuja krivda je izključena.

V Celju so policisti obravnavali tatvino. Sprejeli smo obvestilo občana, da je pred stanovanjskim blokom Pod Lipami v Celju našel svoje kolo, ki mu je bilo odtujeno pred tremi tedni. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba.

V Velenju so neznanci poškodovali 2m kovinske ograje in populili 30 tulipanov.

V Laškem so policisti obravnavali kaznivo dejanje Nasilja v družini. Nasilnežu bodo izrekli prepoved približevanja in ga kazensko ovadili.

Vir: PU Celje

Dogodki