Policija sporočila podrobnosti tragične prometne nesreče pri Vranskem

sveča

V včerajšnjem silovitem trčenju s tovornim vozilom izven naselja Ločica pri Vranskem je umrla 48-letna voznica osebnega vozila doma z območja Policijske uprave Ljubljana.

Voznica je z neznanega vzroka zapeljala levo, preko neprekinjene ločilne črte na nasprotno smerno vozišče, po katerem je v tistem trenutku pravilno pripeljal 61-letni voznik skupine vozil in s sprednjim levim delom svojega vozila trčila v sprednji levi del tovornega vozila. V vozilo, ki ga je zavrtelo po vozišču, trčil še 64-letni voznik osebnega vozila, ki je pravilno pripeljal za voznico. 64-letnik se je v trčenju lažje poškodoval.

Ogleda prometne nesreče sta se udeležila preiskovalni sodnik in državna tožilka. Zaradi ogleda prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta skoraj štiri ure zaprta za ves promet.

Ob tej priložnosti policisti vse voznike še posebej opozarjajo, naj bodo med vožnjo ves čas pozorni na vožnjo in na dogajanje na vozišču, naj vozijo s primerno varnostno razdaljo in pravočasno predvidijo ter reagirajo na prometne situacije. Nepravilna stran in smer vožnje je bila lani, ko je na območju Policijske uprave Celje v prometnih nesrečah umrlo 27 ljudi, najpogostejši vzrok prometnih nesreč. 11 oseb je umrlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja