Search
Close this search box.

Policija še vedno išče voznika udeleženega v prometni nesreči 28. julija v Mislinji

Policija ponovno poziva voznika, udeleženega v prometni nesreči pri Mislinji, v kateri je življenje izgubil pešec, naj se oglasi na najbližji policijski postaji. Ob tem poudarjajo, da voznik ni povzročitelj nesreče.

Dopoldne so na novinarski konferenci predstavniki PU Celje predstavili dosedanje ugotovitve preiskave prometne nesreče, ki se je zgodila 28. julija pri Mislinji in v kateri je pešec izgubil življenje. Kot je povedal komandir Postaje prometne policije Celje Matej Černec, kljub obsežni preiskavi doslej voznika še niso izsledili. Po doslej zbranih podatkih domnevajo, da gre za voznika s prebivališčem na območju Koroške, zato bodo prednostno tu opravljali pogovore z občani in hitre preglede vozil, pri čemer bodo potrkali skoraj na vsa vrata. Prosijo tudi vse ustanove in posameznike, ki se kakorkoli ukvarjajo s popravili vozil, naj jih obvestijo, če bodo naleteli na vozilo, ki bi bilo poškodovano na način, ki bi nakazoval udeležbo v omenjeni nesreči. Če preiskava v koroški regiji ne bo obrodila sadov, jo bodo razširili proti notranjosti Slovenije, povezali pa so se tudi že z varnostnimi organi v sosednji Avstriji.

Prometna nesreča Movže

Matej Černec še dodaja, da tako hude prometne nesreče nihče, ki premore vsaj malo sočutja, ne bi kmalu pozabil, zato poziva voznika, naj se javi. Poudarja tudi, da voznik ni povzročitelj, temveč je nesrečo povzročil pešec sam, ko je nenadzorovano hodil po sredini vozišča oblečen v temna oblačila in brez odsevnih teles. Dodatna neugodna okoliščina je bilo tudi spolzko in neosvetljeno vozišče, zato voznik nesreče nikakor ne bi mogel preprečiti.

FOTO: Gasilska enota Slovenj Gradec

Inšpektor v Oddelku za cestni promet v Sektorju uniformirane policije PU Celje Edi Baumkirher je povedal, da se je na območju PU Celje od leta 2000 zgodilo 15 prometnih nesreč s smrtnim izidom, pri katerih je voznik zapustil kraj nesreče, od tega letos 4, vse razen zadnje pa so tudi že preiskane. Splošno stanje prometne varnosti je sicer letos slabše, med vzroki hudih prometnih nesreč pa še vedno prednjačita neprilagojena hitrost in napačna stran in smer vožnje. Pomemben dejavnik je tudi alkohol, ki je prisoten v krvi 30 – 50% povzročiteljev nesreč s smrtnim izidom. V letošnjem letu beležijo tudi porast prometnih nesreč z udeležbo enoslednih vozil, razlog za to pa vidijo v lepem vremenu, ki botruje povečanemu številu teh vozil v prometu.

Dogodki