Policija pridržala tri Gruzijce, osumljene več kaznivih dejanj

policija luči

Celjski policisti in kriminalisti so prejšnji teden izvedli postopek identifikacije na Ljubljanski cesti, z 36 letnim državljanom Gruzije, ki je za vožnjo uporabljal špansko vozilo.

Ob postopku je bilo ugotovljeno, da ima pri sebi klešče in izvijač. V preteklosti so storilci na območju Celja izvedli večje število vlomov v stanovanja s podobnim orodjem. Zaradi tega so policisti zoper njega odredili pridržanje. V nadaljevanju pa so ugotovili, da je neposredno pred tem bil izvršen vlom v stanovanje v Celju, z istovrstnim orodjem. V vlomu je bilo odtujenih 1500 evrov in zlatnina.

Z zbiranjem obvestil so še ugotovlili, da se je osumljeni 36 letnik prijavil skupaj z 33 in 34 letnima državljanoma Gruzije na območju Mozirja. Omenjena sta bila izsledena v večernem času, tudi zoper njiju so odredili pridržanje.

Za 33 letnega državljana Gruzije so ugotovili, da je že lani avgusta, na podoben podoben način vlomil v dve stanovanji na območju Velenja, kjer je odtujil denar in zlatnino.

Vse tri osumljene so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, kateri je zoper 33 letnika odredil pripor, druga dva osumljenca pa sta bila po zaslišanju izpuščena.  

33 letni storilec je v preteklosti že izvrševal vlome v organiziranih skupinah, ki so delovale v različnih državah po Evropi. S strani Italije mu je bil tudi izrečen ukrep prepoved vstopa v Schengensko območje, vendar se je z menjavami identitete, kljub temu gibal po Evropi.

Za vse osumljene še obstaja sum, da so bili vpleteni tudi v druge vlome v stanovanja, na območju Celja, kjer so v letošnjem letu beležili velik porast le-teh. Podobni vlomi so se dogajali tudi na drugih območjih po Sloveniji.

VIR: PU Celje

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.