Podvelka: Z vozilom na streho, v Vuzenici delovna nesreča, prometna nesreča tudi v Črni

Petkovo popoldne je na Koroških cestah kar pestro. Kot je razvidno iz spletne strani RS Za zaščito in reševanje (SPIN), so gasilci posredovali na več koncih.

Prometna nesreča v občini Podvelka

Ob 14.14 je na cesti Dravograd–Maribor v naselju Brezno, občina Podvelka, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se prevrnil na streho.

Gasilci PGD Radlje ob Dravi so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP, posuli razlite motorne tekočine, preprečili nadaljnje iztekanje, vozilo postavili nazaj na kolesa ter usmerjali promet.

Poškodovano osebo so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem prepeljali v UKC Maribor.

Delovna nesreča v Vuzenici

Ob 13.49 si je na Zgornjem trgu v Vuzenici občan pri mletju mesa na mesoreznici poškodoval prste.

Gasilci PGD Radlje ob Dravi so nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanca. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so poškodovano osebo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

FOTO: PGD Radlje ob Dravi

Prometna nesreča v Črni na Koroškem

Kot je razvidno iz spletne strani RS za zaščito in reševanje, naj bi do prometne nesreče prišlo tudi v občini Črna na Koroškem. Več informacij še sledi.

Tehnična pomoč na Ravnah

Ob 16.43 so gasilci KGZ Ravne s strehe pošte na Ravnah na Koroškem odstranili večje kose ledu, ki so predstavljali nevarnost za pešce.