Podrobnosti prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 32-letni voznik

Kot smo že poročali, so policisti na območju PU Celje včeraj nekaj pred 19. uro bili obveščeni o hujši prometni nesreči, ki se je zgodila na območju Bohorja – Planina pri Sevnici, občina Šentjur. Danes pa so s PU Celje sporočili podrobnosti nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje.

Policisti so na kraju nesreče z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan Slovenije vozil tovorno vozilo po gozdni cesti izven naselja Dobrova, iz smeri Senovega proti Planini pri Sevnici. Ko je voznik z vozilom pripeljal po vzponu v levi oster nepregleden ovinek, hitrosti vozila ni prilagodil lastnostim ceste, zaradi česar je z vozilom zapeljal čez bankino, kjer se je vozilo prevrnilo na bok in s streho trčilo v drevo.

Včeraj so sicer na PU Celje navedli, da je v nesreči umrl voznik osebnega vozila, v današnjem poročilu pa navajajo, da gre za tovorno vozilo.

32-letni voznik in 65-letni potnik v vozilu sta ostala ukleščena v vozilu, od koder so ju rešili gasilci PGE Krško. Na kraju jima je bila nudena zdravniška pomoč, vendar je voznik tovornega vozila na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl, sopotnik v vozilu ni bil telesno poškodovan.

Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležila dežurni preiskovalni sodnik in dežurna državna tožilka. O prometni nesreči bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Na PU Celje je v letu 2022 prva prometna nesreča s smrtnim izidom. V enakem časovnem obdobju leta 2021 niso obravnavali prometne nesreče s smrtnim izidom.

Vir: PU Celje