Search
Close this search box.

Podrobnosti prometne nesreče: Po trčenju reševalnega vozila in avtomobila življenje izgubil 85-letni potnik. Več poškodovanih

V nedeljo ob 22.13 se je na regionalni cesti Sele Vrhe, Občina Slovenj Gradec zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 85-letni potnik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

24-letni voznik reševalnega vozila je vozil po regionalni cesti iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam. Ko je pripeljal do nepreglednega desnega ovinka, je izgubil oblast nad vozilom in pričel drseti na nasprotno smerno vozišče, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, katerega je nasproti pravilno pripeljal 26-letni voznik.

Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo izven vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok, so danes sporočili s PU Celje.

V prometni nesreči se je kot sopotnik na posteljnem delu v oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila hudo poškodoval 85-letni potnik in zaradi poškodb na kraju nesreče umrl. V oskrbovalnem prostoru reševalnega vozila sta bila tudi 21-letni reševalec in 75-letni potnik, ki sta bila lahko telesno poškodovana. Prav tako je bil lahko poškodovan voznik reševalnega vozila, voznik osebnega avtomobila pa je zadobil hude telesne poškodbe.

Ogleda kraja prometne nesreče, ki so ga opravili policisti Postaje prometne policije Celje, sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic je bila cesta do pol treh zjutraj zaprta za ves promet.

To je letošnja 13. žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje. Lani v enakem obdobju so v treh prometnih nesrečah umrli štirje ljudje.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 79 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, 14 nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, štiri pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 61 kršitev javnega reda in miru ter 55 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 40-krat posredovali na javnih krajih in 21-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so dva kršitelja. Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 15 tatvin, 14 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, po dve kaznivi dejanji nasilje v družini in ponarejanje listin ter po eno kaznivo dejanje povzročitev telesne poškodbe in preprečitev uradni osebi.

Vir: PU Celje, STA

Dogodki