Podrobnosti prometne nesreče na Poljani, v kateri je mopedist zbil srno. Policisti na Prevaljah pridržali tudi vinjenega voznika

S PU Celje so sporočili podrobnosti včerajšnje nesreče, ki se je pripetila na Poljani. Prav tako so policisti včeraj na Prevaljah obravnavali vinjenega voznika.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 212 klicev občanov. 72 klicev je bilo interventnih. 14 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, trije s področja mejnih zadev in tujcev, 36 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometno nesrečo z lažjimi poškodbami so včeraj, nekaj pred 6. uro zjutraj, obravnavali na Prevaljah. Voznik mopeda, ki je vozil iz smeri Prevalj proti Mežici, je trčil v srno, ki je skočila predenj in padel.

V tistem trenutku mu je nasproti pripeljala voznica osebnega vozila, ki je zaradi padca mopedista zavirala, voznik osebnega vozila, ki je pripeljal za njo, pa zaradi vožnje s prekratko varnostno razdaljo, ni uspel pravočasno ustaviti in je trčil v njeno vozilo. Voznica se je v trčenju lažje poškodovala, prav tako se je pri padcu lažje poškodoval mopedist. Povzročitelju so izdali plačilni nalog.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so na območju Prevalj pridržali voznika osebnega vozila, ki je imel 0,68 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije