Search
Close this search box.

Podrobnosti požara na območju Dravograda, kjer je zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje

O tem, da je v soboto zagorel hlev na območju Dravograda, smo že poročali. Na kraju dogodka se je z ognjem borilo 58 gasilcev iz devetih gasilskih društev Koroške regije. Posredovali so gasilci PGD Šentjanž, Črneče, Dravograd, Trbonje, Muta, Pameče – Troblje, Vuhred, Slovenj Gradec in Radlje ob Dravi.

V soboto, 24. 8. 2019, je malo pred 15. uro v Trbonjah zaradi udara strele zagorelo gospodarsko poslopje. Ogenj je v celoti uničil zgornji del gospodarskega poslopja, več ton krme in več kmetijskih strojev, so danes sporočili s PU Celje.

Po požaru je podžupan Dravograda, Tone Preksavec, na Facebook profilu zapisal: “Včeraj je narava udarila tudi v naši občini. Zaradi udara strele je pogorelo gospodarsko poslopje na kmetiji Božič v Trbonjah. Hvala vsem gasilcem za požrtvovalno in varno izpeljano intervencijo. Občina Dravograd bo vsekakor pomagala pri sanaciji škode. V nesreči nikoli ne smeš biti sam.”

Pri tem naj še omenimo, da je zaradi udara strele v večernih urah zagorelo tudi gospodarsko poslopje v Lokrovcu, kjer je na srečo nastala manjša materialna škoda, še dodajajo na PU Celje.