Policisti prijeli osumljenca poskusa umora v Celju, v zvezi s poskusom uboja v Preboldu štirje pridržani

Krvava dogodka, ki sta se v zadnjih 24 urah zgodila na območju Policijske uprave Celje, sta opredeljena eden kot poskus uboja in drugi kot poskus umora. Osumljenega poskusa umora nekdanje partnerke v Celju so po navedbah policije našli danes popoldne. V zvezi s poskusom uboja v Preboldu pa so pridržali štiri osebe, je že dopoldne povedal vodja sektorja kriminalistične policije Damijan Turk.

Sinoči okoli 21.30 so bili obveščeni o poskusu uboja v Preboldu, kjer je neznani moški zabodel 44-letnega moškega in ga hudo poškodoval. Do dejanja je prišlo v stanovanju večstanovanjske zgradbe v Preboldu, kjer se je po do sedaj zbranih podatkih, družilo več moških starih od 24 let do 45 let. Med njimi se je vnel prepir, ki je prerasel v pretep. Med pretepom je eden od njih, z ostrim predmetom zabodel 44-letnega obiskovalca in ga hudo poškodoval. Po dejanju je poškodovani kraj zapustil in v spremstvu še ene osebe iskal pomoč. V nadaljevanju so ga z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

Ponoči so štirim osebam odvzeli prostost, sumijo jih storitve kaznivega dejanja uboj, po 1. odstavku 115. člena, v povezavi s 34. členom kazenskega zakonika -1B oziroma sodelovanja pri dejanju. Glede na to, da je od dejanja minilo šele nekaj več kot 12 ur, kriminalisti in policisti aktivno preiskujejo vloge vseh udeležencev. Damijan Turk je v izjavi za javnost potrdil, da so bile pridržane osebe v preteklosti že obravnavane zaradi različnih kaznivih dejanj z elementi nasilja ter kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete in tudi drugih kaznivih dejanj.

Danes, okoli pol treh zjutraj, pa so bili policisti obveščeni o poskusu umora v Celju, kjer je moški zabodel 45-letno žensko in jo hudo poškodoval. Osumljeni je prišel pred stanovanjsko hišo oškodovanke oziroma pred stanovanjski blok, kjer jo je pričakal in jo napadel ter jo najmanj enkrat zabodel z nožem. 45-letnico je hudo poškodoval ter pobegnil s kraja. Policisti so ga aktivno iskali in po navedbah PU Celje v popoldanskih urah tudi našli. Dejanja je osumljen njen bivši partner, 37-letni moški doma z območja Laškega, ki so ga danes izsledili in tudi pridržali, so okoli 17.45 sporočili iz PU Celje.

Hudo poškodovano 45-letnico so z reševalnim vozilom odpeljali v celjsko bolnišnico. Po zadnjih podatkih naj ne bi bila v smrtni nevarnosti.

37-letnik je osumljen poskusa storitve kaznivega dejanja umor po 116 členu KZ -1. Vodja sektorja kriminalistične policije PU Celje je potrdil, da so 37-letnika v preteklosti že obravnavali za podobno kaznivo dejanje ter da je bil tudi že obsojen in je prestal zaporno kazen.

Skupno imajo torej na seznamu pet osumljencev. Vsi osumljenci so slovenski državljani in imajo stalno prebivališče na območju celjske policijske uprave.

Damijan Turk je omenil še, da gre letos na območju PU Celje za zelo nenavadno zgostitev tovrstnih primerov. Lani v celem letu so namreč na območju Policijske uprave Celje obravnavali štiri tovrstne primere, letos pa štiri v prvem tednu leta. Poudaril je, da primeri med seboj niso povezani.

Celjski policisti namreč trenutno obravnavajo še dva podobna primera z začetka tega meseca. 35-letni osumljenec poskusa uboja, ki je 1. januarja na pešpoti ob železnici v Celju zabodel z nožem 38-letnega moškega in ga huje poškodoval, je še vedno na begu.

V noči na ponedeljek pa je v enem od domov upokojencev na območju celjske policijske uprave prišlo do poskusa umora, ko je 64-letni stanovalec z nožem hudo poškodoval 71-letnega sostanovalca. Napadalec je v priporu.

Vir: PU Celje, STA