Podrobnosti nesreče v Movžah, kjer je avto zapeljal s ceste v jarek (FOTO)

FOTO: PGD Slovenj Gradec

O prometni nesreči, do katere je prišlo včeraj, 14. julija, ko je ob 21.41 v Movžah, v naselju Gornji Dolič, na območju Občine Mislinja, osebno vozilo zapeljalo iz cestišča v jarek, smo že poročali. Zdaj pa smo prejeli podrobnosti nesreče.

Kot so sporočili s PU Celje, so policisti z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da je do nesreče prišlo, ko je 60-letni voznik osebnega avtomobila zapeljal s stranske ceste na prednostno cesto v času, ko je po prednostni glavni cesti iz smeri Mislinje pravilno pripeljal 38-letni voznik osebnega avtomobila.

FOTO: PGD Slovenj Gradec

Med vozili je prišlo do trčenja, 38-letni voznik se je v prometni nesreči tudi lažje telesno poškodoval. 60-letni voznik na kraju nesreče ni ustavil in nudil podatkov drugim udeležencem v prometni nesreči, vendar so policisti na podlagi izgubljene registrske tablice na kraju nesreče voznika kmalu izsledili.

FOTO: PGD Slovenj Gradec

Kot že rečeno so gasilci PGD Slovenj Gradec zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator, razlite motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom, razsvetljevali kraj dogodka in pomagali pri odstranitvi vozila. Poškodovanega 38-letnika pa so reševalci ZRCK Ravne na Koroškem odpeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

Zoper 60-letnega voznika sledi prekrškovni postopek zaradi izsiljevanja prednosti ter zapustitve kraja prometne nesreče.


Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila