Search
Close this search box.

Podrobnosti jutranje prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 25-letni voznik tovornjaka (FOTO)

O prometni nesreči, do katere je prišlo nekaj čez četrto uro zjutraj na relaciji Mislinja – Velenje, v kateri je 25-letni voznik tovornega vozila zapeljal z vozišča in umrl na kraju nesreče, smo že poročali. Zdaj so iz PU Celje sporočili podrobnosti nesreče.

Iz PU Celje so sporočili, da je 25-letni voznik vozil iz smeri Mislinje proti Velenju. V desnem ovinku v Paki pri Velenju je najverjetneje zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal na nasprotni vozni pas in na bankino. Vozilo se je prevrnilo, 25-letni voznik je zaradi posledic prometne nesreče na kraju umrl.

Policisti so sicer z ogledom prometne nesreče zaključili že v zgodnjih dopoldanskih urah, je pa bilo v omenjenem primeru oteženo odstranjevanje posledic prometne nesreče, zaradi česar je bila cesta zaprta do popoldneva. Na udeleženem vozilu je bilo namreč naloženih več deset ton sekancev, ki jih je bilo potrebno odstraniti. Pri odstranjevanju in odvozu le teh je sodelovalo več vozil. Zaradi specifike terena je oteženo tudi samo odstranjevanje tovornega vozila, udeleženega v prometni nesreči.

To je letos deseta smrtna žrtev prometnih nesreč na območju PU Celje. V prometnih nesrečah je umrlo šest voznikov osebnih vozil, dva pešca, kolesar in voznik tovornega vozila. Lani v enakem obdobju sta v prometnih nesrečah območju PU Celje umrli dve osebi.

Dogodki