Po strelskem incidentu v Velenju 22-letnik huje poškodovan, policistka lažje

Policisti so danes zoper moškega, ki je v centru Velenja razgrajal in razbijal ter grozil s samomorom, uporabili strelno orožje. Ko ga je policijska patrulja izsledila, je policiste namreč napadel z nožem, zato so izstrelili opozorilni strel. Potem je pobegnil, vendar so ga policisti dohiteli in uporabili električni paralizator
policija

Kljub temu pa je osumljenec uspel prijeti policistko in jo z nožem poškodovati po glavi, zato so policisti takrat zoper njega uporabili strelno orožje, so danes sporočili s Policijske uprave Celje.

Preberite tudi: FOTO in VIDEO: Moški razgrajal, grozil s samomorom, nato napadel policiste

Zaradi poškodb sta bila policistka in osumljenec z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico. Ogled kraja dogodka še poteka, o dogajanju pa je policija obvestila preiskovalnega sodnika, državnega tožilca in specializirano državno tožilstvo.

Dogodek bo preverila tudi komisija, ki jo bo na podlagi zakona o nalogah in pooblastilih policije imenoval vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Andrej Jurič.

Vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec je v izjavi za medije povedal, da je 22-letni osumljenec, državljan Bosne in Hercegovine, javni red in mir naprej kršil na avtobusni postaji v Velenju, ko so na kraj dogodka prispeli policisti, pa je zbežal. Policisti so ga potem dohiteli na Titovem trgu. Ko so policisti hoteli uporabiti prisilna sredstva, da bi ga obvladali, pa jih je osumljeni napadel z nožem, zato so bili prisiljeni uporabiti strelno orožje.

Osumljeni, ki ga policija do zdaj ni obravnavala, je utrpel težke telesne poškodbe, vendar je izven življenjske nevarnosti, policistka pa je lažje poškodovana, je dejal Vogrinec.

Ali je bil osumljenec pod vplivom psihosocialni substanc, za zdaj še ni znano. Policistom pa so po dogodku nudili psihosocialno pomoč.

Glede električnega paralizatorja, ki je bil pri nas tokrat prvič uporabljen, je Vogrinec pojasnil, da bo preiskava pokazala, zakaj njegova uporaba ni bila uspešna, saj osumljenca z njim niso uspeli onesposobiti.

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.