Search
Close this search box.

Po streljanju in posredovanju specialne enote policije v Vitanju pridržan 36-letni osumljenec

Do streljanja je prišlo danes, 22. oktobra 2023, okoli tretje ure ponoči.
Fotografija je simbolična

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, je danes ponoči, 22. oktobra 2023, okoli pol tretje ure zjutraj, na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje poklicala občanka in povedala, da je na območju Vitanja prišlo do streljanja.

V streljanju ni bil nihče poškodovan.

Po do zdaj zbranih podatkih se je 36-letni občan, ki ga doslej policisti niso obravnavali zaradi prekrškov oziroma kaznivih dejanj z elementi nasilja, sprl z znancem, ki je skupaj s prijateljico, na dom osumljenega, pripeljal osumljenčevo partnerko.

Prepiru je sledil pretep, nakar je 36-letnik odšel v stanovanjsko hišo po orožje in zunaj izstrelil več strelov ter se nato zaprl v hišo.

Na kraj je prišla tudi policijska pogajalka, vendar se osumljeni na njene pozive ni odzival.

Osumljenemu so v jutranjih urah prostost odvzeli policisti Specialne enote Policije in je trenutno v policijskem pridržanju.

Ogled kraja kaznivega dejanja, je v sodelovanju s policisti Policijske postaje Slovenske Konjice, opravila ogledna skupina Sektorja kriminalistične policije PU Celje. Zbiranje obvestil, v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti, še poteka.

Vir: PU Celje

Dogodki

Do streljanja je prišlo danes, 22. oktobra 2023, okoli tretje ure ponoči.