Search
Close this search box.

Petkova smrtna nesreča na soški cesti zaradi nepravilnega prehitevanja

Prometna nesreča s smrtnim izidom na cesti med Plavami in Novo Gorico se je v petek popoldne zgodila, ko je voznik osebnega avtomobila začel prehitevati osebni avto pred seboj, čeprav ni bilo dovolj prostora. Takrat je pripeljal motorist in trčil v osebno vozilo. Odbilo ga je z motornega kolesa na vozišče, kjer je podlegel poškodbam.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je 52-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz smeri Solkana proti Plavam. Na ravnem delu ceste na območju kraja Dolga njiva je začel prehitevati voznika avtomobila pred seboj, čeprav smerno vozišče za vozila v nasprotni smeri ni bilo prosto v dolžini, ki je potrebna za prehitevanje.

V tistem trenutku je pravilno po svojem smernem vozišču iz smeri Plav pripeljal 45-letni voznik motornega kolesa. Prišlo je do trčenja, v katerem ga je odbilo z motornega kolesa na vozišče. Nudili so mu zdravniško pomoč, vendar so bile poškodbe prehude. Po trčenju sta osebno vozilo in motorno kolo v celoti zgorela.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo na okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo, so še zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

Dogodki