Pes, ki je v Mengšu pokončal 8-letno deklico, je bil privezan z verigo

V tragični nesreči, do katere je včeraj popoldne prišlo v občini Mengeš, se je po poročanju spletnega portala Kamnik info, 8-letna deklica približala večjemu psu, ki je bil na dvorišču privezan na verigi, pri čemer jo je pes napadel in usodno poškodoval, deklica je kljub hitri pomoči umrla na kraju dogodka.
candle-546563_1920

Na ljubljanski policijski upravi so že včeraj potrdili, da je v občini Mengeš v popoldanskih urah pes napadel otrokaki je zaradi hudih poškodb umrl, o čemer smo poročali TUKAJ. Danes pa je znanih več podrobnosti o tragični nesreči, ki je pretresla vso Slovenijo.

Včeraj popoldne, nekaj pred 17. uro, so bili policisti obveščeni, da je v Mengšu pes napadel otroka. Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti zaenkrat ugotovili, da se je 8 letnica na dvorišču stanovanjske hiše, ki je sicer ograjeno z ograjo, vendar so bila dvoriščna vrata odprta, približala večjemu psu, ki je bil privezan z verigo, piše spletni portal Kamnik info.

Pes je pri tem pes deklico napadel in ogrizel, kljub pomoči odrasle osebe, ki je prišla na kraj in psa odstranila in poklicala reševalce ter kljub hitri zdravniški pomoči, pa je 8-letna deklica, žal, zaradi hudih poškodb umrla na kraju dogodka.

Na kraju je bila tudi veterinarska inšpektorica, ki je odredila odvzem psa. Živali predhodno niso identificirali kot nevarne, je v današnji izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.

Policisti so opravili ogled in še zbirajo obvestila zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo, so še zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Vir: STA, Kamnik info

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.