Otroku v roki eksplodirala petarda

Pred nami so božično novoletni prazniki, ki jih velikokrat zaznamujejo tudi poki različnih pirotehničnih sredstev. Do hujše poškodbe zaradi uporabe pirotehnike je že prišlo v teh dneh. Predvsem med 26. decembrom in 2. januarjem bodite previdni in strpni pri uporabi pirotehničnih izdelkov. Včerajšnja huda poškodba otroka kaže, da stalna opozarjanja na nevarnost uporabe pirotehnike, na žalost še vedno ne zaležejo.

»Iz Splošne bolnišnice Celje smo bili obveščeni o hujši poškodbi otroka s pirotehničnim sredstvom. Pri ogledu kraja v Arji vasi smo ugotovili, da je otrok prižgal večjo petardo, ki mu je eksplodirala v roki. Utrpel je zlom dveh prstov na roki ter opekline po obrazu in telesu. Ostal je na zdravljenju v bolnišnici. Okoliščine dogodka še preverjamo,« so sporočili iz PU Celje.

Ne pozabimo na nevarnost, ki jo predstavljajo pirotehnična sredstva zaradi nepravilne uporabe. Tukaj je tudi hrup, ki ga ustvarjajo in posledično učinke na starejše osebe, dojenčke in majhne otroke, bolnike in živali. Bodimo solidarni in ne mečimo petard!

 

Več iz istega kraja