Search
Close this search box.

Nepridipravi na Ravnah ukradli moped, na Prevaljah orodje

Policisti so tatvini na Ravnah na Koroškem in na Prevaljah obravnavali včeraj, 14. maja 2024.
Fotografija je simbolična

Kot so sporočili iz Policijske uprave Celje, so koroški policisti včeraj, 14. maja 2024, obravnavali dve tatvini, eno na Ravnah in drugo na Prevaljah.

Do ene od tatvin je prišlo na Ravnah na Koroškem, natančneje v naselju Javornik, kjer je neznani storilec ukradel moped znamke Longjia Firefox.

Drugo tatvino so policisti obravnavali na Prevaljah, kjer je neznani storilec vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka in ukradel več električnega ročnega orodja.

Ob tem policija znova opozarja, da nepridipravi radi izkoristijo odsotnost ljudi z doma in v času, ko nikogar ni doma, nelegalno vstopijo tako v stanovanja, hiše, kot tudi stanovanjske bloke. Pri tem jih ne ovira niti bližina drugih stanovanjskih objektov.  Zato policija priporoča, da ravnamo čim bolj samozaščitno in v primeru, da pride do vloma, o tem čim prej obvestimo policijo. Prav tako policisti priporočajo, da se do prihoda policije ničesar na kraju vloma ne dotikamo ali premikamo, saj bi lahko s tem poškodovali ali uničili sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Prav tako policija opozarja, da ne puščajte svojih stvari nenadzorovanih, niti svojih avtomobilov odklenjenih, saj so nepridipravi ves čas na preži za novimi žrtvami.

Vir: PU Celje

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Policisti so tatvini na Ravnah na Koroškem in na Prevaljah obravnavali včeraj, 14. maja 2024.