Nasilneži napadli uradno osebo, z noži grozili prebivalcem Velenja, tudi mami s hčerko

Velenjski policisti so bili v preteklem mesecu večkrat obveščeni o poškodovanju stvari in nasilju v Šaleku, v Velenju. Zaradi navedenih prijav so poostrili nadzor na tem območju in pri tem identificirali združbo mlajših moških, ki je izvajala nasilje. Pri večini nasilnih dejanj so bili prisotni 20 letnik ter dva 21-letnika, vsi doma z območja Policijske postaje Velenje, so sporočili iz PU Celje.
policija

Trojica je osumljena več kaznivih dejanj nasilništva, kaznivih dejanj groženj ter več več kaznivih dejanj napada
na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti, so sporočili iz policijske uprave.

21-letnik je 18. februarja v nakupovalnem centru v Velenju napadel občana in ga hudo poškodoval. 9. marca je trojica v sodelovanju z mladoletnikom v Šaleku fizično grozila predstavnikom mestnega redarstva, z grožnjami pa so nadaljevali tudi preko družbenih omrežij. V postopku so policisti 21-letniku zasegli nož. 9. marca so s palicami in nožem grozili občanki, ki je bila na sprehodu s hčerko in napadli dva moška, ki sta poskušala občanko in njeno hčerko braniti pred njimi. Oba so z udarci s pestmi lažje poškodovali. Policisti so na kraju pri enemu nasilnežu našli prirejeno plastično kartico z bodalom. V postopku se je lastnik kartice policistu uprl in ga lažje poškodoval.

Zoper trojico so policisti devetnajstkrat ukrepali še zaradi kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, osemkrat zaradi kršitev Zakona o orožju ter trikrat zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, so sporočili.

20-letniku in obema 21-letnikoma so v tem tednu odvzeli prostost in jih s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jim je odredil pripor. O posameznih dejanjih osumljenih, policisti še zbirajo obvestila in bodo kazensko ovadbo po zbranih obvestilih dopolnili.

Oba 21-letnika so v preteklosti že obravnavali zaradi več kršitev javnega reda in miru, ter zaradi kršitev Zakona o orožju ter zaradi Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, so pojasnili na PU Celje in dodali, da je bil 20-letnik v preteklosti obsojen zaradi kaznivih dejanj tatvin in prikrivanja. Kazensko so ga ovadili še zaradi tatvin vozil, kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, groženj, nasilništva ter napada na uradno osebo.

VIR: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.