Najprej so vinjenega 31-letnika ustavili na Prevaljah, nato še na Ravnah, kjer je kršil tudi “policijsko uro”. V Slovenj Gradcu obravnavali tatvino

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 199 klicev občanov. 51 klicev je bilo interventnih, dva nujna. Policisti so med drugim posredovali tudi na Koroškem.

Na območju Prevalj so včeraj nekaj čez polnoč obravnavali 31-letnega voznika osebnega vozila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,46 mg/l alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu policisti izdali plačilni nalog ter mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Nekaj čez eno uro zjutraj so voznika, ki ni upošteval izrečene prepovedi vožnje, ustavili na Ravnah na Koroškem in mu zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli vozilo. Sledi obdolžilni predlog. Plačilni nalog so mu izdali še zaradi kršitve določil Zakona o nalezljivih boleznih.

Z delovišča na Celjski cesti v Slovenj Gradcu je neznani storilec ukradel več mavčnih plošč, več izolacijskega materiala in novo tridelno aluminijasto lestev. Lastnikom je povzročil za najmanj 1.300 € škode.