Search
Close this search box.

Najdaljša noč v letu delovna za policiste. Obravnavali poskus uboja, tri poškodbe zaradi pirotehnike. Eden huje poškodovan  

Silvestrska noč je bila za policiste delovna, v zadnjih 12 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1192 klicev. Policisti poročajo o poškodbah treh oseb zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov na Štajerskem, sicer pa kljub številnim dogodkom na prostem po vsej državi hujših kršitev niso zabeležili.

Med 349 interventnimi dogodki je bilo 13 takšnih, ki so terjali nujno ukrepanje, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Policisti so med drugim obravnavali 16 prometnih nesreč, 70 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitve javnega reda in miru je bilo opravljenih 41 intervencij na javnem kraju ter 29 v zasebnih prostorih. Štirje kršitelji so kljub posredovanju policistov nadaljevali s prekrškom in so jih pridržali. Prejeli so tudi 56 prijav kršitev glede pirotehnike, pri čemer so bile tri osebe telesno poškodovane.

Do dogodka je prišlo na silvestrovanju na Trgu svobode v Slovenski Bistrici takoj po polnoči. Kot so sporočili mariborski policisti, se je ena od baterij z izstrelki prevrnila, izstrelki pa so začeli leteti v zbrano množico. Pri tem so zadeli tri ljudi. Ena oseba je bila huje poškodovana, dve pa lažje. Vse poškodovane so oskrbeli zdravniki Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. Obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem še zbirajo.

Kot so še sporočili z Generalne policijske uprave, je v 16 prometnih nesrečah v najdaljši noči v letu nastala premoženjska škoda, nobena oseba pa ni bila poškodovana niti ni izgubila življenja. So pa policisti zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu enemu vozniku zasegli vozilo, prav tako je bil zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržan en voznik.

Glede kaznivih dejanj so na Generalni policijski upravi pojasnili, da so policisti po državi obravnavali 18 poškodovanj tuje stvari, šest vlomov, pet tatvin, pet lahkih poškodb, tri grožnje, rop, nasilje v družini in poskus uboja. Opravili so tudi več poostrenih nadzorov, pri katerih so nadzirali kriminalna žarišča in ugotavljali kazniva dejanja in prekrške.

V zadnjih 12 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 62 oseb. Med temi je bilo največ državljanov Rusije, Indije in Kube.

V Šiški v Ljubljani so ponoči vlomili v podjetje, iz katerega so odnesli električna kolesa znamke Giant. Škoda znaša približno 7000 evrov, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

V Rožni dolini je v soboto ob približno 20. uri zagorel parkiran kombi, požar pa se je razširil še na štiri kombije. Gasilci so požar pogasili, kriminalisti pa bodo danes opravili ogled kraja požara. Vzrok za požar zaenkrat ni znan, so še zapisali ljubljanski policisti.

Prav tako je v soboto pozno popoldne zagorelo v naselju Lopata v občini Celje. Ogenj je izbruhnil v enem od stanovanj večstanovanjskega objekta, še pred prihodom gasilcev pa so ga pogasili stanovalci. Gasilci so prezračili in pregledali celoten objekt, opravili so meritve prisotnosti nevarnih plinov in pregled s termovizijsko kamero. Reševalci so v celjsko bolnišnico odpeljali štiri osebe, ki so se nadihale dima, so navedli na Upravi RS za zaščito in reševanje.

V Resslovi ulici v Kopru pa je približno ob 22.30 zagorelo na balkonu večstanovanjske stavbe. Gasilci so pogasili goreč material na balkonu in ga odstranili. Ogenj je poškodoval balkonska vrata, nadstrešek, del fasade in okna v višjih nadstropjih, poškodovanih pa ni bilo.

Nenazadnje so imeli gasilci minulo noč veliko dela zaradi požarov v komunalnih in drugih zabojnikih.

Dogodki

Silvestrska noč je bila za policiste delovna, v zadnjih 12 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1192 klicev. Policisti poročajo o poškodbah treh oseb zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov na Štajerskem, sicer pa kljub številnim dogodkom na prostem po vsej državi hujših kršitev niso zabeležili.