Najdaljša noč v letu delovna za dežurne službe

firefighter-1168254_960_720

Prehod iz starega v novo leto je gasilcem, policistom in reševalcem prinesel kar nekaj dela. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je zaradi uporabe pirotehničnih sredstev večkrat zagorelo v zabojnikih za komunalne odpadke, gorelo pa je tudi na prostem, predvsem živa meja. Ogenj je zajel tudi nekaj poslopij. Zgodilo se je tudi več prometnih nesreč, ena celo s smrtnimi žrtvami.

Na Koroškem je bilo sicer mirnejše kot drugje po Sloveniji. Zagorelo je v Mežici, kjer je ob 01.38 na Lenartovi ulici zagorel komunalni zabojnik za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Mežica in stanovalci bližnjega bloka. Zabojnik je v celoti uničen.

V silvestrski noči pa sta na slovenskih cestah umrli tudi dve osebi. Uprave RS za zaščito in reševanje se je v občini Komen ponoči zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta se dve osebi tako hudo poškodovali, da sta na kraju nesreče umrli.

Ob 23.39 je na Gorjanskem, občina Komen, osebno vozilo trčilo v drevo. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in s tehničnim posegom rešili dve ukleščeni osebi. Nudili so pomoč NMP Sežana in Nova Gorica pri reanimaciji in oskrbi poškodovancev ter CPK pri sanaciji cestišča. Tri osebe so reševalci prepeljali v SB Šempeter, reanimacija dveh oseb na kraju dogodka ni bila uspešna.

Vir: STA

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije