Na vzletišču na Lisci strmoglavil 49-letni jadralni padalec

Na vzletišču na Lisci v občini Sevnica je v petek popoldne pri vzletu strmoglavilo jadralno padalo. Jadralni padalec, 49-letnik iz okolice Celja, je na kraju nesreče umrl.

Kot so zapisali v centru za obveščanje Uprave RS za zaščito in reševanje, so gasilci zavarovali kraj dogodka, z uporabo vrvne tehnike pristopili do padalca, nudili pomoč pri oživljanju in zavarovali kraj pristanka helikopterja. Na kraj so bili napoteni tudi reševalci in policisti, aktivirali so helikopter Slovenske vojske.

Zaradi hudih poškodb je jadralec kljub nudenju prve pomoči umrl na kraju, so pojasnili na policijski upravi Novo mesto. S helikopterjem so ga prepeljali v dolino, kjer ga je prevzela pogrebna služba.

Policisti so pojasnili, da je 49-letnik po vzletu z višine okoli 50 metrov padel iz sedišča padala na strmo brežino pod vzletiščem. Padalo je skupaj s sediščem letelo naprej in pristalo na drevju v naselju Lokavec pri Rimskih Toplicah, nekaj kilometrov stran od točke vzleta.

Z višine približno 20 metrov so padalo s pomočjo gorskih reševalcev in gasilcev sneli, nakar so ga policisti zasegli zaradi nadaljnje preiskave okoliščin dogodka. Prav tako so zasegli padalčevo opremo. Po zaključku preiskave bodo o ugotovitvah obvestili okrožno državno tožilstvo.

O dogodku so bili obveščeni dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec ter služba za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov.