Na slovenskih cestah življenje izgubila 54-letnik in 34-letnik

Na območju Žalca in Slovenske Bistrice sta se v petek zvečer oz. nekaj po polnoči zgodili prometni nesreči s smrtnim izidom. V Zabukovici je nekaj pred 21. uro vozilo trčilo v betonsko ograjo, voznik je umrl na kraju nesreče. V naselju Gaj pa se je osebno vozilo prevrnilo na streho, ena oseba je na kraju nesreče poškodbam podlegla.

V Zabukovici v občini Žalec se je nesreča s smrtnim izidom zgodila ob 20.46. Po nesreči so gasilci zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili voznika iz razbitin vozila ter začeli z oživljanjem in nudenjem prve pomoči do prihoda reševalcev. Preprečili so nadaljnje iztekanje tekočin iz vozila in z vpojnimi sredstvi posuli vozišče ter ga očistili. Policiji so nudili pomoč pri usmerjanju prometa. Voznik je umrl, so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje.

S Policijske uprave Celje so medtem danes sporočili, da je v nesreči umrl 54-letni voznik osebnega vozila. Vozil je iz smeri Griž proti Libojam. Ker načina in hitrosti vožnje ni prilagodil lastnostim in poteku ceste, je vozilo v križišču z lokalno cesto za Gozdnik in Liboje zaneslo v levo, čez nasprotno smerno vozišče, kjer je silovito trčilo v betonsko ograjo.

To je letošnja sedma žrtev prometnih nesreč na območju celjske policijske uprave.

Druga nesreča se je zgodila nekaj po polnoči v naselju Spodnji Gaj pri Pragerskem, kjer se je osebno vozilo s tremi potniki prevrnilo na streho. Gasilci so zavarovali in osvetlili so kraj nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili osebo, ji nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev, odklopili akumulator, ter nevtralizirali izlite tekočine na cestišču in ga počistili.

Policisti so ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče 33-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil po naselju iz smeri Prešernove ulice proti Župančičevi ulici. Zaradi prevelike hitrosti je povzročitelj izgubil nadzor nad avtomobilom in zapeljal v samem začetku desnega preglednega ovinka naravnost preko travne nabrežine, kjer je z levim čelnim delom vozila trčil v obcestni jarek, od koder je vozilo dvignilo v zrak in se začelo obračati ter je ponovno s čelnim delom trčilo v zemljo na njivi,nakar je vozilo obrnilo in obstalo na strehi, obrnjeno v nasprotni smeri vožnje.

37-letna sopotnica in voznik sta se uspela rešiti iz obrnjenega avtomobila, medtem ko je 34-letni sopotnik na zadnjem sedežu ostal ukleščen v vozilu. Kljub hitremu posredovanju s tehničnim posegom gasilcev in reševalcev je bila zdravniška pomoč prepozna, saj je sopotnik na kraju podlegel poškodbam, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil avtomobil močno pod vplivom alkohola, saj je napihal 0,84 mg/liter alkohola v izdihanem zraku.

Preiskovalna sodnica je na kraju za pokojnega odredila sodno obdukcijo, prav tako pa je bil odrejen izvedeniški pregled vozila. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo policisti 33-letnega voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Dogodki