Search
Close this search box.

Na slovenskih cestah življenje izgubil 53-letni kolesar. V Sevnici vlak do smrti povozil 40-letnika

Fotografija je simbolična

V prometni nesreči pri Novem mestu življenje izgubil 53-letni kolesar

Pri Novem mestu se je na regionalni cesti med Srebrničami in Potokom v torek popoldne zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil 53-letni kolesar. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kolesar je pravilno peljal iz smeri Srebrnič proti Potoku ob desnem robu vozišča, ko je vanj zaradi vožnje preblizu robu trčila 71-letna voznica. Kraj prometne nesreče sta si ogledali preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine še preiskujejo, zoper povzročiteljico nesreče pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto je letos v prometnih nesrečah življenje izgubilo devet ljudi, lani v enakem obdobju pa osem. Med žrtvami prometnih nesreč letos izstopajo tisti, ki so v prometu bolj ranljivi. Življenje so tako izgubili trije pešci, kolesar, motorist in potnica na motorju, poleg njih pa tudi vozniki traktorja, kombija in osebnega avtomobila.

V Sevnici vlak do smrti povozil 40-letnega tujega državljana

V ponedeljek so policisti okoli 9. ure prejeli obvestilo o truplu moškega v bližini železniške postaje v Sevnici. Po ogledu so ugotovili, da je šlo je za 40-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki naj bi prečkal železniške tire v trenutku, ko je pripeljal vlak, ki je vanj trčil, so sporočili s policijske uprave Novo mesto.

S policije so sporočili, da elementov kaznivega dejanja ni bilo, za pokojnega pa je bila odrejena sanitarna obdukcija. Policisti in kriminalisti preiskavo okoliščin še nadaljujejo, so še sporočili.

Dogodki