Na Raduhi se je poškodoval smučar, po zdrsu čez severno steno Storžiča umrla turna smučarka

Po podatkih Uprave RS za zaščito se je danes okoli 12. ure na Raduhi poškodoval smučar. Na območju Storžiča pa se je prav tako danes zgodila gorska nesreča, v kateri je življenje izgubila turna smučarka. V GRZS ob tem opozarjajo, da so v gorah še vedno zimske razmere, ki bodo vztrajale še dolgo v poletje.
175133976_3652663314856559_8610310040501677475_n

Ob 12.17 se je na Raduhi poškodoval smučar. Posredovali so gorski reševalci GRS Koroške in helikopter SV z dežurni ekipo HeNMP na Brniku. Smučarja so prepeljali v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec.

 Na območju Storžiča pa se je danes okoli 9.30 smrtno ponesrečila turna smučarka. Kot so sporočili iz Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS), so tri turne smučarke z vrha Storžiča smučale v smeri Petega žrela, pri čemer je eni zdrsnilo in je padla čez severno steno Storžiča v smeri Črnega grabna.

Okoliščine kažejo, da je ponesrečena smučarka pri spuščanju z gore zdrsnila tik pod vrhom in se po padanju na strmem pobočju ustavila nekaj sto metrov nižje, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Pri reševanju je sodelovalo deset gorskih reševalcev Gorske reševalne službe Tržič in združena ekipa GRZS ter helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske. Sodeloval je tudi policist gorske policijske enote.

Ponesrečeno smučarko so našli in jo s helikopterjem prepeljali v dolino, kjer so jo predali pristojni službi. Ostali dve smučarki so tržiški gorski reševalci pospremili v dolino.

Kot so ob tem opozorili v GRZS, so v gorah še vedno zimske razmere, ki bodo vztrajale še dolgo v poletje. Trenutno snežna odeja ostaja suha in pomrznjena, zaradi česar obstaja velika nevarnost zdrsa. Zato je nujna uporaba derez, cepina in čelade. Gorski reševalci vse planince in turne smučarje pozivajo k previdnosti, uporabi varovalne opreme in primerni izbiri ture.

Vir: SPIN, STA

Preberi še:  Na območju PU Celje skoraj vsakodnevno obravnavajo opite voznike

prijavi se

prijavi se v svoj račun