Na Prevaljah voznik z osebnim avtomobilom trčil v mladoletno peško

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 231 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, eden s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 12 s področja javnega reda in miru.

Včeraj so obravnavali dve prometni nesreči z lažjimi telesnimi poškodbami in 16 prometnih nesreč z materialno škodo. Enemu vozniku so zasegli vozilo.

Okoli 17.30 ure so na Prevaljah obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodovala mladoletna peška. Vanjo je na prehodu za pešce trčil voznik osebnega vozila, ki je vozil v smeri proti Poljani. Vozniku so izdali plačilni nalog.

Drugo prometno nesrečo z udeležbo peške so nekaj čez 18. uro obravnavali na Gorici, v Velenju, kjer je voznica osebnega vozila na prehodu za pešce trčila v starejšo peško. Peška se je v trčenju lažje poškodovala.

Ob tem na PU Celje pešce posebej opozarjajo, naj bodo sploh v tem obdobju, ko se hitro stemni, v prometu še posebej pozorni. Upoštevajo naj cestnoprometne predpise, nosijo naj svetlejša oblačila in naj uporabljajo odsevnike, da jih bodo vozniki pravočasno opazili.

Hkrati opozarjajo voznike naj bodo na pešce, ki so najranljivejša skupina v cestnem prometu, še posebej pozorni. Odstopijo naj jim prednost, hitrost svoje vožnje, naj prilagodijo razmeram in dosledno upoštevajo hitrostne omejitve. Na območjih, kjer se običajno zadržujejo pešci, tako pred šolami kot v naseljih, naj vozijo še posebej previdno. Zunaj naselij naj vozijo po sredini voznega pasu, da zmanjšajo možnost trka s pešcem, ki hodi ob vozišču. Na Prevaljah voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce trčil v mladoletno peško.

Vir: PU Celje

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije